Își caută dreptatea de 6 ani după ce apartamentele le-au fost distruse de o explozie. Între timp au fost invadate de porumbei

Dată publicare: 18-03-2021 15:58
Dată actualizare: 18-03-2021 17:26


De șase ani de zile își caută dreptatea locatarii unui bloc din Târgu Mureș. În urma unei explozii un etaj întreg al imobilului a fost afectat.

Oamenii s-au văzut nevoiţi să își părăsească locuințele și au tot sperat că vor fi despăgubiți. Nici până la această oră nu au fost găsiți vinovații pentru acumularea de gaze care a stat la baza deflagrației.

Păgubită: ”Veneam din bucătărie şi când am ajuns aici s-a întâmplat a fost foarte puternică, dimineaţă a fost pe la 9 şi jumătate, băiatul meu a plecat la ore. N-am realizat că e uşa vecinilor”.

Oamenilor li s-a spus că acumularea de gaze s-ar fi produs în urma unui branșament ilegal al unui locatar. Și atât. Cazul a fost închis.

Vodă Ioan, păgubit: ”În spatele nostru este apartamentul care a explodat. Cineva s-a alimnetat la sistem, a fost poliţia, putea să se rezolve. Gazul nu a pus dop, a pus doar un sigiliu. Gazul nu-i de vină, nimeni nu-i de vină. Noi am rămas cu paguba din păcate”.

De şase ani de zile familiile umblă prin instanță. Un stres suplimentar, pe lângă cel al găsirii unui spațiu de locuit.

Păgubită: ”Ne-am mutat la cunoştinţe, un an de zile. După care am fost ajutată din altă parte, cei de la serviciu m-au ajutat crezând că este o situaţie pe moment, dar a devenit permanent”.

Zilahi Gyorgy, păgubit: ”M-am mutat şi eu unde am putut. Sunt pensionar de boală, mă descurc foarte greu, am încă credit bancar de plătit, mă descurc foarte foarte greu”.

Nu au, așadar, nici vinovați, nici posibilitatea de a reveni în apartamente.

Păgubită: ”Expertiza nu a fost luat în considerare. Am stat în chirie şi după aia din credit bancar am luat alt apartament aici nu puteam să stăm”.

Dosarul este în acest moment închis. Locatarii caută o soluție pentru a-și duce mai departe cauza. Nu au cum să revină în apartamente, ocupate în prezent de sute de porumbei.


VIDEO PROTVPLUS.RO