Un bărbat care se dădea licean de 15 ani, anchetat în Marea Britanie. Părinții, șocați să afle cine este

03-11-2018 11:38
Sursa: Metro,


Liceean

Un bărbat din Marea Britanie se află sub investigaţie de către ministerul de interne britanic după ce ar fi minţit cu privire la vârsta lui pentru a deveni elev de liceu si pentru a obţine azil, relatează The Sun.

Suspciunile privitoare la vârsta bărbatului, elev al Liceului Stoke din oraşul Ipswich, au apărut după ce mai mulţi colegi de clasă s-au plâns părinţilor că bărbatul ar avea, de fapt, în jur de 30 de ani.

Potrivit Metro, presupusul solicitant de azil ar putea fi de origine iraniană şi ar fi ajuns în Regatul Unit prin Germania, fără să aibă niciun fel de documente.

Iar la momentul intrării în Marea Britanie, le-ar fi spus autorităţilor că are 15 ani. Ulterior, i s-a permis să înveţe la Liceul Stoke după ce ar fi pretins că are nevoie să studieze acolo datorită faptului că studiile anterioare nu sunt recunoscute în Marea Britanie.

În urma plângerilor venite din partea părinţilor, şcoală a apelat la autorităţi pentru a investiga cazul.

„Aceasta este o problemă pentru Home Office (ministerul de interne britanic - n.r.) şi am apelat la ei", a precizat Liceul Stoke, citat The Sun, adăugând că „elevul nu urmează cursuri la şcoala noastră în acest moment".

Părinţii elevilor au mai acuzat şcoală și că ar fi încercat să ascundă întregul episod.

„Asta (ancheta - n.r.) nu s-a întâmplat pănă astăzi, ca urmare a unui baraj de telefoane din partea unor părinți furioși, după o serie de postări de pe Facebook de azi-noapte. Dacă este adevărat, este o absolut incredibilă încălcare a securității și una care este, în momentul de față, investigată de părinți", a precizat un părinte, citat de Metro.

„Și deci fiul meu învaţă la o şcoală unde sunt acceptaţi bărbaţi de 30 de ani care pretind că au 14 ani. A fost acolo încă de anul trecut, asta este o breşă de securitate majoră. (...) Dacă fiului meu nu i-ar plăcea şcoala, l-aş fi scos de acolo permanent", a scris mama unui alt elev într-o postare pe Facebook.

„Este extrem de îngrijorător. Le-a spus elevilor că a trebuit să mintă pentru a putea intra în școală și pentru a-și obține certificatul", a declarat un alt părinte.

Bărbatul a fost, însă, și apărat de unii părinți.

O mamă ai cărei copii studiază la același liceu a precizat că vârsta elevului nu a putut fi dovedită și că nu este corect că a fost vizat de anchetă.

„Fiica mea, la fel ca toate prietenele ei, nu a fost abordată de către el. Deci da, pe scurt, în momentul de față nu am nicio problemă cu acest lucru până când nu văd o dovadă clară în afară de zvonuri", a mai precizat ea.

În ceea ce privește ministerul de interne britanic, potrivit Metro, acesta a declarat că: „De regulă nu comentăm cu privire la cazurile individuale".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Metro,, The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO