Locul în care puteți distruge obiecte cu bâta, fără să fiți penalizați. Cât costă o sesiune antistres

03-11-2018 10:09


Stresul afectează funcţionarea creierului şi provoacă pierderi de memorie şi lipsă de concentrare. Cercetătorii americani au tras semnalul de alarmă după ce au analizat efectele pe care le are hormonul stresului asupra corpului uman.

Cei care vor să se distreze şi să scape de frustrări şi de stres pot face o vizită într-o aşa numită „cameră a furiei", din Los Angeles.

După ce îşi pun echipamentul de protecţie, clienţii îşi pot alege un baros sau o bâtă de baseball ca să facă zob tot ce găsesc în cameră: oglinzi, veselă, tastaturi, imprimante sau cuptoare cu microunde. După primele lovituri ezitante, dau frâu liber emoţiilor, cu o energie de care şi ei sunt uimiţi.

Edwin Toribio, proprietarul „Camerei furiei”:Vin tot soiul de oameni la noi: unii vor să se distreze, alţii folosesc asta pe post de terapie. Avem şi oameni care sunt trimişi aici de compania la care lucrează."

Clienţii au la dispoziţie cinci camere pline cu obiecte din depozitele de deşeuri care, odată distruse, sunt duse înapoi la reciclat. Cei doi prieteni din spatele afacerii spun că au mizat pe dorinţa oamenilor de a se elibera de stres şi de emoţiile negative într-un mediu controlat, fără a se răni pe sine şi pe ceilalţi.

Bărbat: „M-am simţit foarte bine. Nu sunt un tip furios din fire, dar aş recomanda locul oricui. Faci şi mişcare. După cum vedeţi, sunt epuizat."

„E o cale bună să te eliberezi de sentimentele negative, să scapi de frustrări şi de mânii."

Proprietarii spun că 75 la sută dintre clienţii lor sunt femei.

Femeie: „A fost o eliberare. M-am simţit foarte bine. Am ezitat la început, fiindcă nu eram sigură că am voie să distrug tot ce găsesc. Dar ai voie, e grozav."

Psihologii spun că experienţa îi poate ajuta pe termen scurt pe cei cu probleme emoţionale. Ea trebuie să fie însă doar punctul de pornire pentru găsirea cauzelor frustrărilor şi mâniei.

Timothy J. Patterson, psiholog:Cei mai mulţi oameni, după ce îşi exteriorizează furia, descoperă ce se află dedesubt: durere, anxietate, teamă. Dacă vor putea vorbi despre asta, vor putea să scape de ceea ce îi frământă."

O şedinţă de „destresare" costă între 20 şi 60 de dolari, în funcţie de numărul obiectelor din cameră.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO