La Botoșani se caută peste 900 de „căpșunari” care să meargă să lucreze în Spania

Dată publicare: 23-01-2020 18:53
Dată actualizare: 23-01-2020 19:11


căpșuni

Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani promovează sute de locuri de muncă în agricultura spaniolă.

O companie din Spania oferă 900 de locuri de muncă la cules de căpșuni, zmeură, mure și afine, potrivit Monitorul de Botoșani.

Cei selectați urmează să lucreze șase ore și jumătate pe zi, cu pauză de masă o jumătate de oră, în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva.

Spaniolii caută 600 de femei și 150 cupluri. Doritorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 50 ani, experiență în agricultură și să fie capabili să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere.

Spaniolii nu solicită cunoașterea limbii și nici a alteia de circulație internațională.

Salariu se va plăti pe card și este echivalentul a aproximativ 40 de euro pe zi, iar orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră.

De asemenea, potrivit angajatorului, cazarea este gratuită, în schimb cei care vor fi selectați vor plăti utilitățile care se ridică la 1,73 euro/zi.

Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Durata contractului poate fi de trei luni, șase luni sau nouă luni, cu perioadă de probă 15 zile. Contractul începe cu 1 martie 2020.

Sursa: Monitorul de Botoşani


VIDEO PROTVPLUS.RO