Un bărbat a primit o amendă uriașă pentru construcția unui gard, deși avea autorizație

Dată publicare: 23-01-2020 18:17
Dată actualizare: 23-01-2020 18:29


Performanţă nedorită pentru un bărbat din Câmpulung Muscel, care a primit o amendă uriaşă pentru că nu a respectat materialul prevăzut într-un banal proiect, de construire a unui gard.

Aşadar, trebuie să plătească 51.000 de lei. Ciudat este că, dacă ar fi făcut acelaşi gard fără niciun fel de autorizaţie de construcţie, amenda ar fi fost de numai 1.000 de lei.

Gospodarul este hotărât să conteste în instanţă amendă pe care o consideră aberantă.

Bărbatul s-a apucat să-şi împrejmuiască proprietatea după ce a luat toate autorizaţiile.

O porţiune de 23 de metri, care îi desparte curtea de vecin era, în autorizaţia de construcţie, din plasa galvanizată.

Totuşi, gospodarul s-a răzgândit şi a construit gardul din bolțari de beton. Vecinul l-a reclamat, iar cei de la primărie i-au trimis pe poliţiştii locali să-l amendeze pe bărbat, fiindcă nu a respectat materialul de construcţie pentru care primise aprobare.

Tot gardul l-a costat pe proprietar 22.000 de lei, iar amenda de două ori mai mult.

Nici inspectorul poliţiei locale care a dat sancţiunea, nici primarul şi nici arhitectul-sef al primăriei nu au vrut să dea explicaţii.

Legea s-a schimbat de la începutul acestui an, iar amendă porneşte de la 2.000 de lei şi poate ajunge la 100 de mii de lei.

Însă legea nu face diferenţa între un gard de câţiva metri sau o clădire cu 20 de etaje. Bărbatul din Câmpulung vrea să conteste amendă în instanţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO