Kaspersky a detectat un virus informatic care atacă entităţi guvernamentale, companii şi ONG-uri
Compania rusă Kaspersky, specializată în securitate informatică, a detectat un virus spion care atacă de peste un an companii, instituţii statale şi organizaţii neguvernamentale în diverse părţi ale lumii, informează agenţia EFE, citată Agerpres.
''Experţii Kaspersy au identificat uşa secretă SessionManager. Aceasta permite accesul la infrastructura informatică corporativă şi desfăşoară un larg spectru de acţiuni de tip malware'', precizează compania într-un comunicat.
Această breşă de securitate permite accesul la corespondenţa corporativă, transferul programelor malware şi controlul de la distanţă al serverelor infectate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit Kaspersky, codul este implantat de la distanţă ca un modul Microsoft IIS, conceput iniţial ca un ansamblu de servicii de navigare web care includ serverul de mesagerie Exchange.
''Orice angajat al unei companii operează cu acest server atunci când foloseşte serviciile corporative de mesagerie ale Microsoft'', precizează compania rusă de securitate informatică.
Aceasta semnalează că primele atacuri cu SessionManager au fost detectate la sfârşitul lunii martie 2021, iar ''principalele victime sunt entităţi statale şi organizaţii neguvernamentale în Africa, Asia de Sud, Europa, Orientul Mijlociu şi de asemenea în Rusia''.
''Uşa secretă a fost detectată la ora actuală în 34 de servere ale unui număr de 24 de companii. SessionManager trece adesea neobservat, întrucât nu este detectat de cele mai multe dintre principalele programe antivirus în reţea'', mai avertizează compania Kaspersky.