Încă o bătrână înșelată prin metoda Accidentul: „Plângea și striga mamă, nu simt picioarele”. Cât i-au furat escrocii
Metoda de înșelăciune „Accidentul” continuă să facă victime, în ciuda avertizărilor transmise de poliție.
De această dată, o bătrână de 80 de ani din orașul Cisnădie a fost sunată seara târziu de o femeie care se dădea drept fiica ei și care, printre lacrimi, îi cerea ajutorul.
Ba mai mult, un presupus doctor amabil i-a explicat femeii că fata ei are nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, care din păcate nu e acoperită de asigurările medicale.
În nici o jumătate de oră, pensionara i-a dat unui bărbat venit la poarta casei 10.000 de lei si 2.000 de euro. A doua zi, a aflat cu stupoare că a fost păcălită.
Bătrână înșelată: „Nu i-am cunoscut vocea. Din moment ce plângea și striga că o dor picioarele, că are picioarele rupte și nu le simte, „Mamă, nu simt picioarele”, de unde să-ți dai seama, plângând?”
Apoi, femeia care plângea i l-a dat la telefon pe un așa zis medic, care a ținut-o pe bătrână de vorbă până ce la poartă a sosit un bărbat, să ia banii.
Bătrână înșelată: „Nu a intrat, a venit numai până la poartă, i-am dat banii. Și a plecat.”
Reporter: A lăsat mașina mai departe?
Bătrână înșelată: „A lăsat mașina în capătul străzii”.
Ce recomandă poliția în astfel de situații
A doua zi, bătrâna și-a sunat ginerele și a aflat că fiica sa este nevătămată, acasă. Escrocii care au păcălit-o nu au fost, deocamdată, prinși.
Vecină: „Mă mir că s-a lăsat păcălită, că ea e o fată foarte descurcăreață așa. Și s-a lăsat dusă. Are copiii plecați de acasă și probabil de aia s-a gândit că ce se poate întâmpla, oriunde și oricând.”
Vecin: „Cred că panica de moment e cea care te face să nu gândești amănunte în momentul ăla și să mergi mai departe pe firul poveștii lor, care probabil se schimbă în timp ce vorbești. Se adaptează foarte rapid.”
Elena Welter, Poliția Municipiului Sibiu: „Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă, indiferent de oră.”
Polițiștii spun că, de cele mai multe ori, infractorii acționează după ce au cules în prealabil cât mai multe informații despre victimă.