În Marea Britanie, câinii iau lecții de socializare și participă la sesiuni de terapie
Odată cu pandemia, proprietarii de câini din Marea Britanie au stat mai mult pe acasă, în preajma prietenilor necuvântători. Specialiștii spun însă că prea multă atenție acordată animalelor de companie poate fi dăunătoare.
Așa că unii patrupezi, de pildă, sunt trimiși acum la lecții de socializare și participă la sesiuni de terapie prin sunete.
O femeie din Londra plimbă de mai bine de 10 ani câinii altora. Și spune că, după perioada îndelungată de carantină, a început să vadă schimbări în comportamentul blănosilor.
Kendra Torgan: "Am observat că apare tot mai multă anxietate atunci când sunt separați (de proprietari), tot mai mulți oameni care mă sună când câinii lor nu se mai întorc. Alții au probleme de comportament, ca Angus aici, care este foarte protectiv cu stăpânii lui pentru că au petrecut atât de mult timp împreună."
Oferă și alte servicii pentru animalele de companie - dresaj, socializare, terapie prin sunete și discuții între patru ochi. Iar cererea a crescut în ultimul an.
Kendra Torgan 'Mrs Bones': "Am observat în timpul plimbărilor mele alături de câini faptul că problemele de comportament încep acasă. Așa se întâmplă când proprietarii lor vin la mine să-mi ceară ajutorul pentru că patrupedul lor nu mai răspunde la comenzi sau a început să îl muște pe unul dintre copiii lor."
Odată cu izbucnirea crizei sanitare, un număr record de oameni au adoptat sau chiar au cumpărat câini. Deși unii dintre ei habar nu au ce implică o asemenea decizie.
Tom Frog: "Dacă ai un atlet, trebuie să te asiguri că atletul primește antrenamentul de care are nevoie și cred că un alergător de câini poate să te ajute să-ți liniștești câinele într-un interval destul de scurt de timp."
Un studiu realizat de curând printre stăpânii de câini și pisici a arătat că jumătate dintre noii proprietari de animale regretă uneori hotărârea luată. Iar 73 la sută dintre aceștia din urmă dau vina pentru neînțelegeri pe absența unui dresaj potrivit.