Impresia unui cunoscut vlogger culinar după ce a vizitat România. Preparatul său favorit

Ultima actualizare: 28-10-2019 20:30

"România ar trebui să fie inclusă în topul celor mai spectaculoase locuri gastronomice de pe glob", susține Mark Wiens, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri culinari din lume.

Aflat zilele acestea în România, a vizitat Transilvania, Mărginimea Sibiului, Delta Dunării, dar și Piața Bucur Obor, unde a descoperit micii.

Mark Wiens este urmărit de 5 milioane de oameni pe Youtube și aproape 1 milion pe Instagram. Îi place să gătească, dar nu se consideră un expert în gastronomie. Pasiunea lui este mâncarea.

Mark Wiens, vlogger culinar: ”Respect şi îmi place foarte mult să învăţ despre mâncărurile din diferite colţuri ale lumii şi diferite culturi pentru ca fiecare face ceva diferit”.

A fost în Africa, India, Germania, Franța, Pakistan și alte 60 de țări din întreaga lume, iar acum a ajuns în România, despre care recunoaște că nu știa foarte multe înainte.

Mark Wiens: ”Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult în România este faptul că oamenilor le place să petreacă timp împreună, familia este foarte importantă, prietenii sunt foarte importanţi. Oamenii sunt mereu împreună şi evident că este şi mâncarea implicată, la fel şi băutură. Sunt foarte ospitalieri. Oameni extraordinari!”

A fost cucerit, însă, și de preparatele noastre.

Mark Wiens: ”Dacă ar fi să aleg un singur preparat, aș alege micii. Sunt foarte apetisanți și buni, dar mi-a plăcut foarte mult și ciorba ciobănească de miel, cu smântână și brânză. A fost senzațional!”

Mark Wiens locuiește în Thailanda, dar este de origine americană. Este autorul unei cărți de gastronomie care a înregistrat vânzări record. Scrie despre călătorii și mâncare de 12 ani, iar filmările sale au fost urmărite în total pe Youtube de aproape 1 miliard de oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO