Ideile care au devenit virale în pandemie. Măști încrustate cu diamante și bariere din plastic cu mâneci

24-12-2020 11:51


Milioane de oameni sunt nevoiţi să respecte în continuare restricţii drastice impuse în contextul pandemiei. Şi alte milioane suferă din cauza efectelor economice pe care le-a provocat criza sanitară.

Totuşi, sunt destui cei care, în ultimele 12 luni, au avut ocazia să îşi pună în valoare creativitatea. Iar unii dintre ei au devenit cunoscuţi în întreaga lume. Imaginile cu ei făcând înconjurul planetei, cu ajutorul internetului.

2020 a fost un an de-a dreptul neobişnuit, dacă nu chiar unul de coșmar, iar SARS-COV2 a reprezentat principala cauză. Aşa că nu e de mirare că multe dintre poveştile virale ale ultimelor 12 luni au fost legate de viaţa în pandemie.

Măştile de protecţie - simbol al acestor vremuri - au fost în prim-plan. Iar unii le-au transformat în accesorii vestimentare. Dar au fost şi modele ieşite din comun. Un om de afaceri a plătit un milion și jumătate de dolari pentru o mască încrustată cu diamante. În timp ce o fabrică de mezeluri a produs una cu miros de șuncă.

Distanţarea fizică a devenit regulă. Iar măsura - punct de pornire pentru produse inedite. De pildă, barierele din plastic cu mâneci care permit rudelor să se îmbrăţişeze fără să rişte infectarea.

În unele restaurante, clienții au fost ținuți la depărtare într-un mod aparte. Au fost poftiți în cutii, în igluuri sau în bule transparente din plastic.

Au existat însă și subiecte care au devenit virale fără să aibă legătură cu pandemia. Un basorelief din Spania a devenit faimos în toată lumea după o restaurare mai puţîn inspirată.

O fetiţă de patru ani din statul american Connecticut a ajuns celebră pentru că a recreat, în stil propriu şi adorabil, scene din filme precum "Braveheart" şi "The Shining". Iar o joacă s-a transformat într-o faptă bună. Banii adunaţi din înregistrările amuzante, peste 33.000 de dolari, au fost redirecţionaţi către persoanele nevoiaşe.

Aventura unor pescari adolescenţi din Maine a fost de-a dreptul o lecție de perseverentă. După aproape 7 ore de luptă, au reuşit să tragă la mal un ton uriaş, de peste 300 de kilograme şi cu o lungime de aproape 3 metri. Dincolo de celebritate, captura le-a adus şi un cec de 2.000 de dolari, de la un producător de conserve de peşte.

Nu am putea trece cu vederea o altă poveste virală, în care a fost implicată și țara noastră. Cea a stâlpilor din metal care au apărut şi au dispărut în mai multe colţuri ale lumii. Obiectul a fost zărit pentru prima oară în deşertul din statul american Utah. Ştirea a făcut înconjurul planetei și s-a vorbit inclusiv despre o creație a extratereştrilor. Apoi aşa-numitul monolit a dispărut. Au răsărit, în schimb, imitaţii în România și în Marea Britanie.

Un alt videoclip devenit viral pare să surprindă perfect ce a însemnat pentru mulți anul care se apropie de final. Doi îndrăgostiți de peste Ocean, forţati de pandemie să amâne nunta, au avut în sfârşit ocazia să își unească destinele. Nu înainte însă de a primi o amintire de neuitat de la natură.

Tags: pandemie, viral,


VIDEO PROTVPLUS.RO