I s-a spus că mai are 6 luni de trăit, dar a luptat. Povestea unei femei ignorată de medici

13-09-2019 19:52

Diagnosticul crunt primit de o mamă, după ce a fost sfidată de medici

O femeie din Marea Britanie, mamă a trei copii, a stat șase luni în agonie până când medicii au reușit să-și dea seama că are cancer pancreatic. De 13 specialiști a fost nevoie pentru a se ajunge la diagnostic.

Emma Ellis, în vârstă de 45 de ani, a aflat de la medici că mai are doar șase luni de trăit.

„Când am aflat, m-am enervat foarte tare. Nu vreau să fiu rea, că n-o să mă ajute, dar știu că dacă mi s-ar fi făcut mai devreme o tomografie computerizată, tumora ar fi fost depistată mai repede și tratată. Când medicii au găsit-o, într-un final, avea deja un diametru de cinci centimetri”, a povestit Emma, citată de Mirror.

Femeia a ajuns prima dată la medic în aprilie 2018. Avea dureri abdominale puternice și le-a cerut medicilor să-i facă mai multe analize și teste. Ea susține că i s-a spus că riscul să aibă cancer este zero.

„Medicii s-au uitat la mine, au văzut că am 45 de ani și s-au gândit „n-are cum să aibă cancer pancreatic”, o boală care afectează, în general, persoanele de peste 70 de ani. Totuși, eu am știut că ceva nu e în regulă”, a povestit femeia.

Cu toate acestea, septembrie 2018, medicii au anunțat-o că are o tumoră la pancreas.

Medicii i-au spus inițial că suferă de ulcer și i-au dat un tratament. Cum starea ei s-a înrăutățit, ea a cerut din nou ajutorul și a ajuns să fie consultată de nu mai puțin de 13 medici. Femeia chiar a implorat cadrele medicale să o facă bine: „Pur și simplu știam că este foarte grav”.

Într-un final, Emma a primit diagnosticul: cancer pancreatic.

„A fost oribil. Am avut un atac de panică și totul părea ireal. Fiicele mele au venit la spital și a trebuit să le spun. Mi s-a zis că mai am șase luni de trăit și a trebuit să mă obișnuiesc cu ideea că nu o voi mai vedea pe cea mică crescând. A fost cumplit”, a continuat ea.

Emma Ellis a trecut prin șase ședințe de chimioterapie, care i-au redus la jumătate tumora. Apoi a primit vestea teribilă că nu va putea face radioterapia standard, tocmai pentru că tumora se află în apropierea unor organe vitale.

I s-a spus că mai are șase luni de trăit, dar ea s-a încăpățânat să lupte. Acum, Emma strânge bani din donații pentru un tratament special, care nu este decontat de sistemul de sănătate britanic.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO