A murit așteptând o oră ambulanța. Boala rară de care suferea o fetiță de 12 ani

13-09-2019 16:59

spital

O fetiță de 12 ani din Marea Britanie a murit așteptând o oră ambulanța. Analizele au arătat că fata suferea de o boală rară, dar putea fi salvată dacă primea ajutor la timp. Audierile în acest caz continuă.

Ffion Jones, din Țara Galilor, a fost dusă de mama sa la un medic generalist, după ce s-a plâns că are o stare constantă de oboseală și pentru că vomita. Când a ajuns la medicul Nicola Leeson, fata respira foarte rapid, avea un ritm cardiac foarte accelerat, iar presiunea sângelui era atât de slabă încât nu a putut fi înregistrată. Toate acestea au determinat-o pe Nicola Leeson să cheme o ambulanță specială, care trebuia să sosească în maximum 8 minute, notează Wales Online.

Când în sfârșit ambulanța a ajuns, copila a fost trasportată la Spitalul Universitar din Țara Galilor. Medicii de aici au stabilit că fata suferă de Addison, o boală rară ce face ca glandele suprarenale să nu producă o cantitate suficientă de cortizol și de aldosterone. La o zi după internare, Ffion a murit. Totul s-a întâmplat în decembrie 2016. Joi, însă, au avut loc audieri în acest caz.

Mama fetei, Stephanie Jones, a susținut că micuța era o fire veselă, jucăușă, dar părea letargică și obosită înainte să fie dusă la medicul generalist.

La rândul ei, medicul Nicola Leeson a povestit că a dat primul telefon la 14.24, dar i s-a spus că trebuie să sune la numărul 999. Dispecerul de acolo i-a spus că nu-i poate trimite o ambulanță specială, dar va încerca să-i trimită o alta cât mai curând posibil.

„Am fost foarte dezamăgită când mi s-a spus la noul număr că nu-mi pot trimite ambulanța de 8 minute, așa cum am solicitat”, a declarat medicul.

În tot acest timp, Nicola Leeson i-a administrat un medicament lui Ffion, iar aceasta a început să-și mai revină. Prin urmare, medicul a plecat să consulte alți pacienți, dar, la un moment dat, a fost anunțată că fetiței i s-a făcut iar rău. Paramedicul Matt Taylor, primul ajuns la fața locului, a confirmat că fetița suferise un stop cardiac.

Ancheta în acest caz continuă.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Wales Online


VIDEO PROTVPLUS.RO