Gemenii „păianjen” cu trei picioare, patru brațe și un singur organ genital. Caz extrem de rar documentat de cercetători
Acești gemeni "păianjen" din Indonezia sunt conectați la nivelul pelvisului în așa fel încât posedă trei picioare, patru brațe și un penis, o condiție atât de rară încât afectează doar unul din 2 milioane de oameni.
Deși frații atașați în mod anormal au venit pe lume în 2018, cazul a fost detaliat abia recent în American Journal of Case Reports.
Băieții sunt gemeni uniți ischiopagus-tripus, definiți ca fiind cei care sunt conectați prin jumătatea inferioară a corpului lor în loc de trunchiul superior – așa cum se întâmplă cazul majorității gemenilor uniți. Acest subansamblu al malformației congenitale este extrem de rar, transmite NewYork Post.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pe lângă penisul comun și cele șapte membre - toate funcționale, cu excepția unui picior - acești frați posedă, de asemenea, o singură vezică urinară, un rect și un tract intestinal, așa cum este tipic pentru majoritatea gemenilor uniți.
Între timp, medicii cred că unul dintre băieți avea un rinichi subdezvoltat, în timp ce celălalt avea doar unul.
În ciuda faptului că au supraviețuit în mod miraculos atât gestației, cât și nașterii, având în vedere că de regulă unul dintre gemeni moare sau se naște mort în peste 60% din cazuri, frații au fost nevoiți să stea întinși în primii trei ani, deoarece configurația lor unică i-a împiedicat să stea în picioare.
De atunci, chirurgii le-au amputat cel de-al treilea picior și le-au stabilizat șoldul și pelvisul pentru ca frații să poată sta în poziție verticală, oferindu-le o aparență de independență.
Apoi, un control la trei luni a arătat că gemenii nu au suferit nicio complicație în urma operației.
Deocamdată, nu este clar dacă medicii vor încerca să îi despartă pe gemeni - un demers care s-ar putea dovedi deosebit de complicat având în vedere natura neobișnuită a uniunii lor.
„Raritatea gemenilor uniți ischiopagus tripus complică separarea chirurgicală, din cauza lipsei de cazuri și a complexității ridicate", au explicat autorii studiului.
Cu toate acestea, chirurgii consideră că studiul de caz demonstrează, în cele din urmă, că "există încă loc pentru efectuarea unei corecții chirurgicale" chiar și în situațiile în care separarea este imposibilă.
În 2022, medicii au reușit să separe doi gemeni uniți, în China, care aveau două brațe funcționale, două picioare funcționale și un picior fuzionat care nu reacționa. De asemenea, gemenii aveau în comun un penis și testicule, dar nu aveau anus.
Potrivit Clinicii Mayo, gemenii uniți sunt rezultatul unui defect congenital care apare atunci când embrionul "se separă doar parțial pentru a forma doi indivizi".
În timp ce bebelușii se dezvoltă din acest embrion, ei rămân uniți fizic, cel mai adesea "la nivelul pieptului, abdomenului sau pelvisului".
Dintre gemenii uniți, doar 6 până la 11% dintre gemenii uniți sunt ischiopagi.