Festivaluri culinare pentru o cauză bună. La Timișoara, donațiile au adus zâmbete și deserturi copiilor vulnerabili
Frigărui fierbinți rotite continuu de grătarele și zeci de feluri de înghețată preparate cu simț de răspundere ambele atrag imediat un rând nerăbdător de pofticioși.
Iar festivalurile cu mâncare par a fi rețeta succesului, mai ales când sunt ținute la sfârșitul săptămânii într-o oază de verdeață din miezul orașului.
În București, o farfurie încinsă și nezburătoare din parcul IOR rumenește încet tot ce a încăput pe o suliță de lemn. Trecătorii aleg cu privirea.
Trecător: „Ciolanul acela care arată extraordinar.”
Iată o sugestie prin care unele standuri cu mâncare stradală pot trece de la țeapă la țepușă. Frigăruiul are un element cheie foarte bine primit, inclusiv de către turiștii străini - micul. Și, în acest caz, mai mult e mai bun. Plus că are și felii de legume, iar pâinea e opțională, ca să nu te simți vinovat pentru o masă pe cinste.
La desert sunt trei variante aparent diferite. Piersici și caise, presărate cu zahăr și caramelizate la jar.
Persoană: „E bun, e bun, serios e bun”.
Apoi, fructe proaspete cu glazura dorită și presărate cu un pumn de bomboane. În fine, clătite și gogoși umplute înșirate pe băț.
Persoană: „Mini langoșele, dulceață de afine și merișoare din Munții Apuseni”.
În Timișoara, la festivalul înghețatei, s-au strâns bani pentru 70 de copii vulnerabili.
Accesul la târg s-a făcut pe baza unei donații de cel puțin 40 de lei. În schimbul dărniciei, copiii primesc o înghețată gratuit.