Experiențe inedite în România: drumeții și degustări acompaniate de muzica lui Bach, într-un sat din Transilvania
Primăvara își face loc în viața noastră și ne poate aduce experiențe plăcute: drumeții și degustări cu verdețuri, acompaniate de muzică de calitate.
Astfel de evenimente au deja loc în sate din Transilvania, chiar dacă iarna nu a plecat cu totul.
Într-un loc din satul Sibiel s-au strâns mulți oaspeți. Sunt orășeni care s-au refugiat în natură, departe de griji și agitație. La prânz, gazdele le-au pregătit o masă bogată și hrănitoare, cu ingrediente care marchează sosirea primăverii: muguri florali, salată, urzici, ridichi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Eu am considerat că este de bun augur să ne luăm rămas bun de la acestă iarnă și dedesubt erau niște elemente de iarnă: ciuperci, gulii, dovleac. Și le-am combinat cu partea de primăvară, tot ceea ce este verde și am făcut, o numesc o supă geamănă”, spune chef David Vlădășcău.
Atmosfera nu a fost neglijată. Brunch-ul a fost acompaniat de muzica lui Johann Sebastian Bach.
„Din păcate, în societatea modernă, exact timpul este ceea ce ne lipsește. E o contradicție pentru că avem foarte multe device-uri și comudități pentru a avea mai mult timp. Însă contradictoriu este că avem cumva mai puțin timp. Puțin timp să stăm cu noi înșine. Muzica lui Bach curăță acest lucruri, te scoate complet în altă senzație a timpului și o altă relație a sineului cu sine”, spune violoncelistul Fernandez Makcim Samodaiev.
„Ne-am gândit să aducem muzica clasică împreună cu experiențele gastronomice, într-un loc sub pădure, aproape de natură”, a transmis gazdă.
Drumeția care a urmat a fost lină, iar pauzele - cu folos: oapeții învață și cum să-și lase grijile deoparte. Ghidul îi îndeamnă se bucure de tot ce au în jur.
O astfel de experiență, care-i învață pe oameni să se încarce cu energia naturii prin hrană, plimbări și gânduri bune, costă 175 de lei de persoană. În zonă, prețurile pentru o noapte de cazare pleacă de la 150 de lei. Dacă doriți un loc retras, cu saună și masaj, atunci prețurile urcă până la 500 de lei.