Examen de admitere în barou, pe vuiet de drifturi și muzică 5 Gang. ”În timp ce bifam auzeam ”Sunt un tanc, sunt un tanc”

Ultima actualizare: 20-09-2021 19:54

Motoare ambalate, pe muzica trupei 5 Gang. Asta au ascultat, fără să vrea, cei peste 2.200 de participanți la examenul pentru intrarea în barourile de avocatură.

Testarea, pentru care s-a plătit o taxă de 1.400 de lei, a fost organizată la Romexpo, în timp ce acolo aveau loc alte două evenimente - o competiție de drifturi și repetiția unui concert.

Revoltați, candidații susțin că nu s-au putut concentra și cer reluarea examenului.

La 10 dimineața, la Romexpo s-a dat startul competiției de drifturi. În același timp, într-un pavilion alăturat, peste 2.200 de candidați participau la examenul pentru intrarea în barou.

La scurt timp, pe o scenă au urcat și membrii trupei 5 Gang, care au început repetițiile.

Loredana Monac, organizatoarea petiției: "Cam după o oră au început drifturile și pe urmă am auzit și muzică infernală. În timp ce bifam auzeam ”Sunt un tanc, Sunt un tanc". Auzeam drifturi. S-a declanșat și alarma de incendiu din cauza fumului de la drifturile respective".

Alexandra Luciacincă, candidată: "Efectiv mă uitam în foaie și nu mă mai puteam concentra. Am spus să mă adun ca să pot să-mi rezolv ce am de rezolvat. M-am uitat în jur, nimeni nu avea nicio reacție”.

Pe contul de Instagram, vloggerul Selly și-a cerut scuze după ce a aflat că repetițiile trupei sale au deranjat atâția oameni.

Selly: "Mi se pare total inadmisibil ce s-a întâmplat și cred că studenții au tot dreptul din lume să fie revoltați pe situația asta. Noi nu aveam habar când am făcut probele de sunet. Îmi pare foarte rău că fară să vreau am fost implicat în treaba asta, dacă aș fi știut înainte să mă urc pe scenă să fac probele că se întâmplă ceea ce se întâmplă cu siguranță aș fi încercat să le amân”.

 

Candidații cer reluarea examenului

 

Contactați de Știrile PRO TV, reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România au transmis că "regretă situația creată" și susțin că zgomotul ar fi început la trei ore de la debutul examenului iar evenimentul de drifturi a fost sistat, la cererea comisiei de examen, în aproximativ 15 minute, timp în care verificarea s-a încheiat.

Regretăm situația creată, însă Comisia națională de examen nu avea de unde să știe ce evenimente autorizate vor avea loc în apropiere și nici nu ar fi avut temei juridic să le interzică. Conducerea ROMEXPO a intervenit iar după cca. 12-14 minute, concursul de drift-uri auto a fost suspendat până la ora 14.10, oră la care timpul de examen se încheiase”.

Revoltați, candidații au lansat acum o petiție online prin care cer reluarea examenului. Fiecare a plătit o taxă de participare 1.400 de lei.

Cererea de reluare a examenului se va discuta în Consiliul UNBR, format din peste 100 de avocați și decani ai barourilor din toată țara. În primul rând, sunt așteptate rezultatele examenului, apoi vor fi audiați și membrii comisiei de testare.

Abia în luna octombrie însă, candidații vor putea afla dacă examenul va fi sau nu reluat.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO