Un instructor de arte marțiale din Gorj, arestat în Anglia după ce ar fi omorât doi oameni. ”Pentru nimic în lume nu credem”

Ultima actualizare: 20-09-2021 17:40

Un fost antrenor de arte marțiale din Gorj și un apropiat al său sunt acuzați în Marea Britanie de dubla crimă. Bărbatul ar fi plecat acolo la începutul pandemiei ca să muncească și să reușească astfel să își achite datoriile făcute în țară.

 

Cei care îl cunosc îi spuneau "Sensei" și nu pot crede că un om atât de echilibrat, care îi învăța pe copii disciplina și stăpânirea de sine, ar fi fost în stare să omoare doi oameni.

Iacob Bebe Cherș a fost arestat împreună cu un tânăr de 21 de ani, Ionuț Valentin Boboc, despre care presa din Regat susține că au legătură cu moartea violentă a doi localnici.

Cadavrele acestora au fost descoperite într-o casă din Bristol și cazul a șocat întreaga comunitate.

Sufi Hanief, localnic: "Toți cei cu care am vorbit sunt șocați. Nu vrem să îi speriem și mai tare, pentru că sunt oameni foarte bătrâni. Vrem să îi asigurăm că totul este bine și că poliția se ocupă de caz".

În țară, la Motru, fostul antrenor de arte marțiale a avut până anul trecut un club pe care îl amenajase pentru a le preda copiilor acest sport.

A acumulat însă datorii și a plecat în Marea Britanie să muncească pentru a le achita, după cum le-a spus apropiaților cu care discutase recent.

Liviu Rovența, prieten al suspectului: ”A zis că e totul ok, că a scăpat cu bine, că și-a luat marfa de la debitori, nu a mai avut bani și și-a achitat datorii, tot, și acolo lucra în mai multe locuri”.

 

”Nu știu dacă ar putea fi stare”

 

Vestea că în Anglia ar fi omorât doi bărbați a picat că un trăsnet pentru apropiații fostului antrenor de arte marțiale. Nimeni nu îl crede pe fostul sensei în stare de astfel de fapte.

Liviu Rovența: ”Nu credem că făcea chestia asta, era înțelegător cu prietenii și cu toți, sărea în ajutor și pentru nimic în lume nu credem că-i de vină el să fi făcut crima, nu e posibil”.

Localnic: ”Dacă el predă arte marțiale la copii și le spunea să fie foarte cuminți, am rămas surprins, impresionat, de ceea ce s-a întâmplat, după zvonuri. Nu știu dacă ar putea fi în stare, e foarte corect, o minte limpede, nu știu de ce s-a ajuns aici”.

În perioada în care preda arte marțiale la Motru, fostul antrenor folosea un spațiu care aparținea administrației locale. Cei cu care a colaborat sunt și ei surprinși de acuzațiile aduse acestuia.

Dan Popescu, director Casa de Cultură Motru: ”E o surpriză totală pentru mine personal, știți cum e, orice e posibil azi, nu poți prevedea ce e în casa unui om sau în spatele unui om”.

Presa din Anglia relatează că fostul sensei a fost arestat preventiv și este acuzat de omor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO