Dublă tragedie în Suceava. Doi frați au fost găsiți morți în baie de părinții lor

Ultima actualizare: 11-01-2022 17:50

Dublă tragedie într-o familie din județul Suceava: doi frați de 19 și 20 de ani au fost găsiți morți în baia locuinței, luni seară, în localitatea Plopeni.

Părinții sunt cei care i-au descoperit inconștienți și au sunat disperați la 112 să ceară ajutor. Din păcate, echipajul ambulanței nu a reușit resuscitarea niciuneia dintre victime. Anchetatorii trebuie să afle exact ce s-a întâmplat și care este cauza morții celor doi frați.

Apropiații celor doi frați nu își explică ce s-a întâmplat, în condițiile în care, atunci când au ajuns să le acorde primul ajutor, au constatat că geamul de la baie este deschis, iar instalația de aerisire era în funcțiune.

În plus, spun aceștia, tanarul de 19 ani care s-a dus să facă duș, nu apucase să dea drumul la apă, fapt pentru care nici boilerul pe gaz nu ar fi pornit.

Emanuel Latiș, prietenul celor doi frați:Erau amândoi în baie. Unul era în duș, iar celălalt la chiuvetă, voia să se barbierească. Amândoi au picat jos și nu se știe motivul. Când a intrat tatăl lor l-a vazut doar pe cel din duș. Nu l-a văzut și pe celălalt cazut jos. Doar pe cel din duș. A venit în fugă la mine să ceară ajutor. Am apucat să îi scot pe hol, să le fac resuscitare, dar nu mai aveau puls.

Reporter: Se simțea vreun miros de gaz?

Prietenul celor doi frați:Nu se simțea nimic. Eu nu cred că a fost de la gaz.

Reporter: Și atunci de la ce?

Prietenul celor doi frați:Nu știu. Era geamul deschis, iar centrala nu era pornită.

Cadrele medicale direcționate către locul incidentului au început manevrele de resuscitare, dar fără niciun rezultat.

Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului de Ambulanță Suceava:Amândoi erau inconștienți și s-au început manevrele de resuscitare însă, din pacate, a fost linie pe tot parcursul resuscitării."

Fratele de 20 de ani avea nunta programată peste două luni.

Sebastian Bohian, prietenul celor doi frați:Logodna a fost în urmă cu două săptămâni. Am fost și am cântat și urma ca în martie să aibă și nunta. Nu știm ce s-a întâmplat. Așteptăm și noi rezultatele necropsiei.

Reporter: Familia ce explicație are?

Prieten:Familia e devastată. Ei erau cei mai mici dintre copii. Mai au un frate și două surori mai mari. Ei erau cei mai mici. Ei locuiau cu părinții, iar ceilalți sunt plecați în străinătate.

Criminaliștii bănuiesc că dubla tragedie s-ar fi produs din cauza funcționării defectuoase a instalației de încalzire.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: Din primele verificări pe care le-au făcut polițiștii, s-a constatat că au suferit o intoxicație cu monoxid de carbon. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Instalația de încălzire va fi verificată tehnic, iar medicii legiști urmează să stabilească exact cauza morții celor doi frați.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO