Doi români au furat din bancomate folosind un prag de uşă, chit şi o cursă de şoareci

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
furt bancomat
iStock

Doi tineri originari din Dorohoi sunt anchetaţi pentru zeci de furturi din bancomate în Serbia.

Doi bărbaţi din Dorohoi au fost trimişi în judecată pentru furturi comise în Serbia în urmă cu mai mulţi ani printr-o metodă extrem de originală, scrie Monitorul de Botoşani. În perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012, cei doi suspecţi ar fi montat pe mai multe bancomate ale Băncii Intesa din Belgrad un dispozitiv prin care sustrăgeau bani de la clienţi.

Iniţial, furturile au figurat cu „autori neidentificaţi”, însă ulterior s-a stabilit că ar fi vorba de cei doi tineri din Dorohoi. Astfel, dosarul a fost trimis în România, iar cazul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, tinerii fiind trimişi în judecată. În prezent, dosarul se află pe rolul Judecătoriei Dorohoi, însă procesul nu a început.

Dispozitivul realizat în Iaşi, unde unul dintre cei doi era student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” consta dintr- un prag de uşă, tăiat în bucăţi de aproximativ 21 de centimetri, şi pe care a fost ataşată o bandă adezivă folosită la prins şoareci. Chituită la capete, bucata din prag era fixată cu super-glue în fanta bancomatului prin care ies bancnotele. Când un client încerca să extragă o sumă de bani folosind ATM-ul, o parte dintre bancnote se lipeau pe banda adezivă şi rămâneau acolo.

De fiecare dată, tinerii acţionau seara, când bancomatele nu mai erau păzite. După plecarea păgubitului, unul dintre român iecupera banii din bancomat cu o şurubelniţă. Procurorii susţin că în acest mod tinerii ar fi furat bani de la cel puţin 30 de persoane. Ar fi acţionat apoi în Suceava şi în Iaşi, unde au fost prinşi de poliţişti şi condamnaţi, pedepsele fiind contopite. Cei doi au fost condamnaţi la câte patru ani de detenţie, dar au fost eliberaţi în 2015.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO