Dieta mediteraneană. Patru alimente care nu ar trebui să lipsească din coșul de cumpărături
Dieta mediteraneană recomandată de nutriționiști este compusă din alimente de bază, sănătoase și gustoase în același timp.
„Nu mănânci doar boluri uriașe de paste tot timpul. Există legume la fiecare masă. Porțiile sunt mai mici, mănâncă mult pește, grăsimi sănătoase, ulei de măsline și miere. Mănâncă bine și se bucură de mâncarea lor. Nu este vorba doar de a mânca mâncarea, ci și de a se bucura de ea”, a declarat ea pentru Business Insider.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Nutriționistul Sheela Prakash a împărtășit lista ei clasică de cumpărături pentru mese nutritive și delicioase, cu alimente de bază, cum ar fi legumele, citricele și cerealele integrale.
Salata verde
„Nu trebuie să o pregătesc, nu trebuie să o gătesc. Nu există nicio scuză pentru a nu mânca legume la cină sau la prânz dacă am salată”, spune ea.
Verdețurile sunt bogate în vitamina K, minerale precum calciu și fier și antioxidanți.
Puteți servi salata cu un dressing de vinegretă sau cu lămâie.
Lămâi
Prakash spune că își face provizii de lămâi înainte de a pleca de la magazin.
„Este un ingredient versatil pe care îl pot folosi pentru a face ca mâncarea să aibă un gust delicios”, spune ea.
Aciditate lămâilor poate ajuta la intensificarea aromei și poate aduce note savuroase unui fel de mâncare, creând o masă delicioasă, densă în nutrienți, fără carne.
Acesta este un truc care vă poate ajuta să vă simțiți sătul după ce mâncați, fără a fi nevoie să recurgeți la ingrediente procesate sau ambalate sau la adaos de sare sau zahăr.
Lămâile sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, și ajută la susținerea unui sistem imunitar sănătos.
Conservele de fasole
Conservele de fasole sunt o sursă bună de proteine și fibre. Prakash spune că fasolea de toate felurile, atât cea la conservă cât și cea uscată, nu lipsește din frigiderul ei.
„Orice fasole este o fasole bună. Poate adăuga instantaneu proteine și fibre la o cină și este întotdeauna o salvare pentru mine la prânz", spune ea.
Fasolea a fost etichetată chiar ca fiind un superaliment pentru longevitate, deoarece este consumată în regiunile din lume unde oamenii au cele mai mari șanse să trăiască până la 100 de ani sau chiar mai mult.
Pe termen scurt, consumul de fasole are beneficii precum o digestie sănătoasă și o senzație mai lungă de sațietate după ce mănânci.
Farro
„Îmi place textura acestei cereale. Este foarte hrănitoare la masă. Te umple”, spune ea.
Acesta poate fi folosită în diverse și poate fi folosită inclusiv ca garnitură pentru pui sau pește.
Spre deosebire de cerealele mai rafinate, cum ar fi orezul alb, farro este plin de nutrienți - proteine, fibre, vitamina B și magneziu.