Cum deosebim atitudinea pozitivă toxică de cea sănătoasă
Influencerii și acei guru ai autodezvoltării care au năpădit mediul online propovăduiesc o formă de psihologie pozitivă care poate face mai mult rău decât bine.
Când ai avut o zi proastă, ba chiar un an prost, ți s-a întâmplat să te îndrepți către prieteni sau familie și să fii întâmpinat cu un „zid” de asigurări sterile de genul „nu există o lume perfectă” sau „totul se întâmplă dintr-un motiv”?
Poate că ai întâlnit un șef care îți taie cheful de a-i vorbi despre o problemă care te frământă de mult timp când vezi pe ușa lui mesajul „Numai vibrații pozitive!”. Sau ai dat peste una dintre nenumăratele cărți de auto-cunoaştere, cursuri și guru de pe TikTok care promit că o viață fericită depinde doar de o afirmație pozitivă.
Este ușor de înțeles de ce e atât de atrăgătoare ideea că poți obține pe cont propriu fericirea și succesul cu o atitudine potrivită. Chiar dacă afirmațiile făcute de influenceri și tot felul de guru par ridicole și exagerate, mulți s-ar putea gândi, în fond: "Ce rău pot să facă?".
Citește mai multe pe spotmedia.ro.