Cum arată șobolanul prăjit, gata să fie porționat în șaorma comandată prin aplicațiile de livrări. Inspectorii, șocați
Un șobolan prăjit gata să fie porționat în șaorma a fost găsit de inspectorii sanitari, la un control efectuat într-un fast-food mizerabil.
Rozătorul crocant a fost găsit în timpul unei vizite a inspectorilor de sănătate publică, iar așa zisul restaurant care făcea livrări la domiciliu a fost imediat închis.
Fotografiile realizate de inspectorului sanitar al Consiliului Local din Preston, Marea Britanie, în septembrie arătau că bucătăria murdară a localului la Mexicano Food Box plină de gândaci.
Mai multe fotografii arată echipamentele folosite la preparea mâncării pline de murdărie dar și un șobolan prăjit.
În urma vizitei, restaurantul a primit cea mai mică notă posibilă, zero, ceea ce înseamnă că sunt necesare „îmbunătățiri urgente", arată publicația Daily Star.
Inspectorii de igienă alimentară au descoperit, de asemenea, chifle de pâine depozitate lângă kebab-uri doner crude, dar și lipsa săpunului la toalete. S-a constatat, de asemenea, că un frigider care conținea brânză funcționa la o temperatură de 13 C, mai mare decât maximul legal de 8. Restaurantul, care a fost eliminat de pe unele site-uri de livrare, cum ar fi Uber Eats, oferă mâncare la pachet, inclusiv pizza, șaorma, burgeri și burritos.
O scrisoare a consiliului trimisă proprietarilor în urma vizitei arată că: „Localul era într-o stare deplorabilă de igienă la momentul inspecției și a fost constatată o infestare cu gândaci. Alimentele nu erau protejate împotriva unui risc de contaminare. Ați fost de acord să închideți în mod voluntar localul pentru a efectua o curățenie generală și a pune în aplicare măsuri de dezinsecție. În cazul în care se constată condiții similare în orice inspecții viitoare, atunci pot fi luate măsuri formale.”
Un purtător de cuvânt al Consiliului Municipal Preston a declarat: „În cazul în care se repetă aspectele constatate, inspectorii pot reține și confisca alimente, echipamente, înregistrări și, în cele mai grave cazuri, pot solicita unei societăți comerciale să nu mai utilizeze un anumit ingredient, proces de fabricație sau local. Legislația alimentară prevede un standard minim pe care societățile trebuie să îl mențină. În cazul în care întreprinderile nu reușesc să mențină aceste standarde de igienă, se vor lua măsuri oficiale în cazul în care proprietarul nu cooperează pe deplin."