Cum arată fata care a rămas cu capul îndoit la 90 de grade. Boala rară de care suferă. FOTO

Dată publicare: 13-07-2019 15:02
Dată actualizare: 13-07-2019 15:34


Cum arată fata care a rămas cu capul îndoit la 90 de grade. Boala rară de care suferă - 1

Afsheen Kumbar, o fată de 11 ani din Pakistan, suferă de maladie musculară din cauza căreia capul ei a rămas îndoit la 90 de grade. Din acest motiv, copila nu poate merge la școală și îi este foarte dificil să mănânce sau chiar să se miște.

Totul a început atunci când avea opt luni și s-a rănit la gât în timp ce se juca afară. De atunci, lui Afsheen a început să îi fie tot mai greu să își țină capul drept din cauza durerilor chinuitoare.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini cu fetița.

Astfel, medicii au diagnosticat-o pe fată cu o afecțiune numită torticolis, pentru care ar avea nevoie de o operație pe care familia nu și-o permite. Netratată, tensiunea constantă cauzată de torticolis pune presiune pe rădăcinile nervoase de la nivelul gâtului. Afecțiunea a fost asociată cu o boala neurodegenerativă.

„Suntem îngrijorați pentru viitorul ei. Nu știm ce se va întâmpla cu ea și ne e teamă că dacă nu va primi tratamentul necesar, ar putea să dezvolte și alte afecțiuni”, a declarat Yaqoob, fratele fetei.

Tatăl lui Afsheen a murit de cancer, astfel că familia este nevoită să trăiască din salariul mamei, care anual ajunge la 74 de dolari, scrie Daily Mail.

În urmă cu doi ani, „o influentă lideră mondială” s-a oferit să plătească operația fetei. Astfel, aceasta a fost dusă la Spitalul Universitar Agha Khan din Karachi, pentru a fi evaluată de medici.

„Ne-au spus că sunt 50% șanse ca operația să reușească și ne-au rugat să mergem acasă și să ne gândim ce vrem să facem. După o lună, cea care a promis că va plăti pentru operație nu a mai răspuns la telefon. Nu avem bani să o ducem din nou la spital. Doctorul din localitate ne-a zis că doar specialiștii se pot ocupa de cazul ei. Ne-au sfătuit să o ducem în străinătate. Dar nu avem bani nici să o ducem în alt oraș. Rog guvernul și localnicii să o ajute pe sora mea. Are nevoie de operație ca să poată trăi o viață normală”, a mai spus fratele fetei, precizând că au amânat operația cu o lună din cauza unei nunți în familie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO