Cum a început Comandamentul SUA al Apărării Spaţiului Aerian să-l urmărească pe Moș Crăciun
Moş Crăciun, cel mai iubit şi aşteptat personaj al momentului, face ultimele pregătiri, să plece în jurul lumii cu sania lui trasă de reni.
Odată ce va decola de la Polul Nord, bătânelul în costum roşu va fi urmărit pe radar de Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian.
Moşul va fi localizat, pas cu pas, cu ajutorul senzorilor care depistează căldura emanată de el şi de renii săi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian se pregăteşte intens pentru mult-aşteptata misiune din Auunul Crăciunului. Îl va ţine sub supraveghere pas cu pas pe bătrânelul mărinimos cu barbă albă ca zăpada.
Călătoria lui Moş Crăciun începe în Australia. Urmează Asia şi Africa. Abia apoi, ajunge în Europa, inclusiv la noi în ţară, după care îşi continuă drumul spre America. Cursa se încheie întotdeauna pe plajele din Hawaii. Deşi radarele NORAD îi monitorizează fiecare mişcare, planul Moşului se poate schimba.
Sid Connor, angajat NORAD: ”Ruta pe care o alege diferă de la un an la altul, depinde de vreme şi dacă cei mici dorm sau nu. ”
Gail Levy, reporter WJHG: ”Datorită tehnologiei NORAD, oficialii forţelor aeriene ne spun că pot să-l urmărească pe Moșul, astfel încât să poată călători în siguranță printre nori, noaptea. ”
Martha Dunning, angajat NORAD: ”Vrem să ne asigurăm că nimeni nu îi va pune nicio piedică pe drum, astfel încât Moşul să ducă la bun sfârşit misiunea.”
Moşul este supravegheat de centrul de comandă al NORAD din Colorado de mai bine de 6 decenii. Totul a început cu un anunţ greşit într-unul din ziare.
Sid Connor, angajat NORAD: ”Cineva ne-a sunat atunci, dar era de fapt un număr greșit, crezând că l-au sunat de fapt pe Moș Crăciun. Iar de aici a început totul. Ne-am gândit că dacă tot lucrăm în domeniul apărării aeriene, am putea să-l urmărim și pe Moș Crăciun.”
Aşa că, acum, cei care vor să afle cât mai are Moş Crăciun până ajunge la ei, pot să dea un telefon la NORAD. Sunt pe recepţie şi gata să le raspundă cu maximă precizie numeroşi voluntari care stăpânesc şi limbi străine.
În noaptea magică de Crăciun, Moşul parcurge aproape 290.000 de kilometri şi livrează milioane de daruri.