Cât câștigă comercianții de flori la începerea școlii. Unii părinți renunță la tradiție

Ultima actualizare: 09-09-2019 11:25

E forfotă mare în ajunul începerii şcolii, iar pentru clasicul buchet de flori, unii au făcut comenzi în avans. Într-o singură florărie de lux, de pildă, în ultimele zile s-au comandat aranjamente de 10.000 de euro.

Unii părinţi, în schimb, au renunţat la tradiţie şi vor să le dăruiască învăţătoarelor cărţi sau cutii cu bomboane, în loc de flori.

Maria intră de săptămâna viitoare în clasa a doua şi nu s-a hotărât ce cadou să îi dea învăţătoarei. Până acum, ea şi mama ei, ştiau ce vor să ducă în prima zi la şcoală.

Măma fetiței: "Flori şi un măr, pentru că aşa ştim de când eram noi mici."

Dar acum s-au gândit să se alăture unei noi iniţiative lansată de părinţi care vor să ofere cărţi în locul clasicelor buchete de flori.

Măma fetiței: "Cred că e o iniţiativă interesantă. Nu mă simt şi nu ne simţim obligaţi să ducem flori sau altceva în prima zi de şcoală. Nu ne simţim obligaţi să ducem nimic. Dacă duci o floare, o carte, un măr, orice altceva, o duci pentru că simţi."

Bărbat: "Când e dus la astfel de ocazii, da, e adevărat că poate capătă şi alte nuanţe. Eu aş invita elevii să împartă cărţi între ei, nu doar părinţii."

Mamă: "E frumoasă şi iniţiativa asta, cu toate că floarea are un rol important. Este un gest şi cred că nu ar trebui să renunţăm la el. Floarea şi cartea ar putea să fie împreună dăruite. Ar fi frumos."

De aceea, pentru prima zi de şcoală, şi florăriile au pregătit aranjamente speciale, cum ar fi buchetele de flori aşezate într-un ghiveci format numai din creioane colorate. Cele mai căutate flori în această perioadă rămân în continuare trandafirii, crinii, dar şi plantele de apartament.

În această perioadă, vânzările au crescut cu 20%. Într-o singură florărie, de exemplu, s-au comandat în această săptămână flori de peste 10.000 de euro.

Alina Neacșa, master florist: "Am ales pentru acest buchet trandafiri parfumaţi de grădină, dalii româneşti şi am ales un soi pe care clienţii îl adoră: lisiantus, tot românesc. Acest buchet are aproximativ 30 de fire de flori şi costul lui de piaţa este între 400 şi 500 de lei."

Ștefania Chivoiu, managerul unei florării: "Da, vânzările au crescut semnificativ şi ne aşteptam ca în ziua respectivă să crească şi mai mult, tocmai de aceea am suplimentat atât numărul florilor şi plantelor cât şi a personalului din magazin."

Dacă vreţi să evitaţi cozile de luni dimineaţa, puteţi comanda flori sau cărţi din magazinele virtuale. Să vă asiguraţi însă că vor ajunge la timp.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO