Sute de pelerini, cu flori și busuioc în mâini, la slujba de la Mănăstirea Hadâmbu


Ultimul update: Joi 15 August 2019 17:48
Data publicarii: Joi 15 August 2019 16:46
Categorie: Stiri Sociale

De Sfânta Maria, 2,2 milioane de români își serbează onomastica. Sute de credinciosi au tinut sa vina la slujba de la Manastirea Hadâmbu, din judetul Iași.

Pelerinii, cu flori și busuioc în mâini, s-au închinat la icoana din stravechea biserică, ce datează din secolul al XVII-lea. Vremea nu a fost însă prea blândă: temperatura a scăzut până la 15 grade și a început ploaia. Răbdarea și credința i-au intărit pe cei prezenți..

Manastirea Hadâmbu este considerata una dintre cele mai frumoase din judetul Iasi.

Inca de noaptea trecuta, sute de credinciosi au venit din toata Moldova pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni. Temperaturile de toamna tarzie , dupa un val de canicula i-au luat insa pe unii prin surprindere

Dupa o ploaie scurta, cei mai multi pelerini s-au adapostit cum au putut.

Toata lumea s-a rugat in tihna la icoana Maicii Domnului, scoasa afara din biserica veche spre inchinare.

Sărbătoare mare a fost si in judetul Suceava, la Sanctuarul Marian de la Cacica.  Aici au ajuns in pelerinaj aproape 3500 de credinciosi catolici din tara, dar si din Polonia, Germania si Ungaria care s-au inchinat si la icoana Maicii Domnului, adusa la Iasi, la vizita Papei Francisc. Sute de tineri au participat si la o procesiune impresionanta, pe o distanta de 5 kilometri.

VIDEO PROTVPLUS.RO