Concurs la Arhiepiscopia Iașilor pentru posturi de preot la oraș. Criteriu de selecție: media de studii să fie minim 5

Ultima actualizare: 21-06-2022 10:53
Preot
Shutterstock

Arhiepiscopia Iașilor organizează un concurs pentru ocuparea a trei posturi de preoți la oraș. Candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții, precum media studiilor de minim 5, prezentarea activității gospodărești și o probă de slujbă.

Oportunitatea rară anunțată de Arhiepiscopia Iașilor: sunt scoase la concurs un post de preot slujitor şi două de preoţi coslujitori la biserici de oraș din cadrul arhiepiscopiei, scrie Ziarul de Iași.

Astfel, se caută preot pentru municipiul Iași, la Parohia „Sfântul Sofronie", din Bucium, şi preoţi coslujitori la Parohia „Adormirea Maicii Domnului" din cartierul Galata şi Parohia „Sfântul Gheorghe" din Piatra-Neamţ.

Examenul constă într-o probă scrisă, care va avea loc luni, 26 septembrie, de la ora 10.00, o probă orală, ce va fi programată în intervalul 28 - 30 septembrie, şi care constă în prezentarea unui memoriu, o cateheză şi o predică, iar în final va fi şi o probă de slujire.

Media de studiu minim 5 și prezentarea activității gopodărești, printre criterii

Aceasta din urmă va fi programată individual în intervalul 27 - 30 septembrie, în funcţie de numărul candidaţilor şi de disponibilităţile de la biserici.

Dosarele pot fi depuse până pe 6 septembrie, iar pentru a se înscrie la concurs candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: să aibă o vechime de minimum 5 ani, să aibă cursurile de definitivat, să nu aibă impedimente canonice şi să nu fi fost sancţionaţi în ultimii cinci ani, iar media la studii şi media ultimului grad profesional să fie mai mare de 5.

Memoriul depus presupune o prezentare a activităţii pastorale, misionare şi gospodăreşti din ultimii cinci ani, care să fie certificat de protoiereu, care va fi prezentat oral în faţa comisiei de concurs.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO