Concurs destinat atelajelor trase de câini, organizat în Pasul Tihuța


Ultimul update: Duminica 16 Februarie 2020 08:51
Data publicarii: Duminica 16 Februarie 2020 08:46
Categorie: Stiri Diverse

În Bistriţa, un concurs destinat atelajelor trase de câini a adus în Pasul Tihuţa zeci de sportivi din România, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova.

Potrivit regulamentului, la întrecere sunt acceptaţi câini din rasele nordice, care aleargă pe un traseu în lungime totală de 25 de kilometri.

Vedetele zilei au fost rasele Husky Siberian, Malamut de Alaska, Samoyed și Câine de Groenlanda.

Attila este preot în comuna Rodna, însă pasiunea pentru câinii zăpezilor l-a purtat prin multe locuri din lume. A câștigat, la aceste concursuri, mai multe un titluri europene și unul mondial.

Kis Atilla, concurent: „Traseul este unul semidificil, fiindcă sunt urcări bruște și urcări abrupte. Este tot ce își dorește un concurent ca să vadă că câinii dau tot ce pot și au viteză maximă.”

Un alt sportiv, din Polonia, este neînvins până în prezent și a ales să participe în acest an pentru prima dată în România.

Mikolaj Wlodarczick, concurent: „Acest loc este foarte frumos. Sunt fericit că am putut să fiu aici și să mă bucur împreună cu prietenii mei. Aveți o țară frumoasă și oameni plăcuți.”

Pentru toți concurenții, dincolo de rezultatul final, un lucru contează enorm. Legătura afectivă puternică pe care au stabilit-o cu superbele animale.

Concursul de sâmbătă a atras și mulți copii, dornici să vadă, pe viu, acești câini minunați.

Copil: „Să mă uit la căței, cum aleargă, de asta am venit. Nu am pus mâna pe ei că nu mă cunosc.”

Damaschin Berende, organizator: „Este foarte specială acesta ediție, datorită faptului că beneficiem de prezența unor sportivi consacrați. Câinii care aleargă în acest tip de sport, săniile trase de câini."

Evenimentul continuă și duminică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO