Concurs de frumusețe pentru căței, în Timișoara. River, un Pointer englez, a fost marele câștigător
Aproape 2.000 de câini din toată Europa s-au întrecut la un concurs de frumusețe, în județul Timiș. Au luat, în total, 70 de premii. Marele câștigător a fost un blănos din Ungaria, aflat la început de carieră.
Pe o ploaie aprigă, 1900 de câini, din 30 de țări europene, s-au întrecut în frumusețe.
„Câștigătorul Supreme Best În Show-ului de la Timișoara, 2023, este English Pointer!”, a fost anunțul făcut de organizatori.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În cheamă River și are 2 ani.
Dorottya Zahonyi Abel, proprietar câine: Abia și-a început cariera. A câștigat titlul pentru cel mai bun spectacol, acum trei luni, tot la Timișoara.”
Iar un ciobănesc caucazian de 1 an și 4 luni, din Buzău, a câștigat trei titluri.
Ciprian Anghelache, proprietar câine: „A luat locul unu la perechi, locul trei la grup de creștere și loc trei la a doua grupă, FCI, care este cea mai numeroasă. Săptămânal trebuie periat, o hrană de bună calitate.”
O tânără a venit de la Viena pentru competiție. Canișul ei a fost desemnat "cel mai frumos junior".
Maria Târnovean, proprietar câine: „Are 14 luni și îl cheamă Set. A fost la Bratislava, a fost la Split, la baby.”
Impunători ori mici de statură, toţi concurenţii au avut ceva special.
Bell, un exemplar din English Springer Spaniel, a venit cu stăpâna ei din București doar ca să asiste la paradă.
Maria Săvulescu, proprietar câine: „Strămoșii lor au fost datați undeva pe la 300 înainte de Hristos. Au fost aduși din Spania, fiind dați ofrandă la regii celți din zona Angliei actuale. Mulți sunt mai scurți în picioare și sunt folosiți foarte mult la vânătoare.”
Juriul - cu arbitri din Spania, Portugalia, Norvegia, Macedonia și România - a analizat cu atenție fiecare exemplar.
Daniela Radu, președinta asociației chinologice din Timiș: „În funcție de structura lui anatomică, de mișcare și de sănătate, calitatea blănii. Fiecare câine//trebuie să fie armonios.”
Toţi participanţii a primit câte o cupă, o medalie și un sac de hrană uscată. Evenimentul a marcat sărbătorirea a 100 de ani de la prima expoziție chinologică organizată în România, la Timișoara.