Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca a inaugurat „Curtea Poveştilor”. Cum arată locul de joacă educativ pentru copii
Copiii care ajung la Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca au de acum o grădină ca în povești, unde se joacă şi pot uita de procedurile medicale.
Curtea Poveștilor a fost realizată de un grup de voluntari, care au pictat de mână zidurile și au instalat jocuri ca Piticot, sau chiar șah cu piese gigant.
Totul, pentru a transforma mersul la doctor într-o experiență cât mai plăcută.
Peste 5.000 de copii ajung în fiecare an în Clinica de Pediatrie numărul 3 din Cluj-Napoca. Acum, ei au o grădină complet renovată, unde se pot relaxa între procedurile medicale sau în timp ce își așteaptă rândul la doctor.
Părinte: „O schimbare binevenită, copiii sunt fericiți, sunt mai multe locuri de activități, mai ales că stau în spital 24 din 24. Se joacă în căsuță, cu alți copii, se prefac că iau picnic, să fie ceva ce nu are în cameră, jocurile, să fie o activitate fizică, pentru că dacă ești bolnav și dacă stai doar închis într-un borcan, nu neapărat o să-ți revii”.
Amenajarea grădinii, suportată de o firmă de IT
Totul a fost posibil cu ajutorul a 30 de voluntari de la o asociație din Cluj-Napoca, ce au vrut să le ofere un spațiu unde să citească, să asculte povești şi să se joace.
Asociația își propune ca, în viitor, să aducă persoane care să le citească povești copiilor, dar și să îi învețe să joace șah.
Cristina Sălăgean, președintele Asociației Educalise: „E un loc de joacă cu valențe educative. Deviza asociației noastre e Educația de azi schimbă lumea de mâine. Motiv pentru care am încercat și în acest loc de joacă să includem un joc gigant de șah, un colț de lectură, un joc piticot. Deci să creăm un spațiu în care copiii se pot relaxa, fie că vin la un consult periodic, fie că sunt internați cu părinții în spital”.
În jur de 30.000 lei a costat toată amenajarea, sumă donată de o companie de IT din Cluj-Napoca.