Cladova, unul dintre cele mai pitorești sate din România, este plin de gunoaie. Localnicii sunt disperați
Satul Cladova, una din cele mai pitorești zone din județul Arad, este plin de deșeuri. Localnici spun că firma de salubritate nu a mai ridicat gunoiul de aproape o lună.
Mizeria este împrăștiată de câini pe străzi, iar mirosul este tot mai greu de suportat. Responsabilii caută soluții ca să rezolve această problemă cât mai repede.
De o priveliște cu gunoaie au parte oamenii din Satul Cladova de săptămâni bune. S-a ajuns în această situație din cauza firmei care se ocupa de colectarea deșeurilor, spun localnicii.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Localnică: „De o lună nu s-a mai ridicat gunoiul. Vine mirosul, vin sticlele de plastic, pungile, tot am adunat, că mi le aduce la poartă.”
Localnică: „Ce să zic, vin la o lună odată, încarcă un container și zic că nu mai au loc și mai vin după trei patru săptămâni. Uitați, aici am pus gard.”
În județul Arad sunt cinci zone de colectare integrală a deșeurilor. Doar într-una singură, însă firma de salubritate își face treaba.
Bărbat: „Păi cam de o lună de zile nu s-a ridicat. A venit într-o zi o mașină de gunoi cu doi oameni, au luat un container că numai atât a încăput și s-au dus și nu au mai venit nicicum.”
Bărbat: „Dacă gunoiul ăsta nu era îngrădit, era vai și amar, era până la vecinul, dincolo.”
Asociația de dezvoltare intercomunitară care organizează colectarea deșeurilor în județul Arad spune că nu găsește firme care să accepte contractul. De vină ar fi prețul prea mic plătit de localnici, adică șapte lei pe lună pentru cei din mediul rural față de unsprezece lei pentru cei din urban.
Simona Stan, director adjunct al Asociația de Dezvoltare Intercomunitară: „În momentul de față, zona este operată de un operator, care desfășoară un contract pe perioadă de urgență. Monitorizând acest contract, am sesizat foarte multe neconformități. Am propusasta ADI-ului, rezilierea contractului de salubrizare.”
În urma sesizărilor repetate făcute de localnici, firma a promis că va ridica gunoiul cât mai repede.