Cherhanalele au devenit neîncăpătoare la Constanța, în prima zi a anului 2025. Ce a „mers” cel mai bine
În prima zi a noului an, pe litoral turiștii s-au relaxat, s-au bucurat de mare și de vremea bună. Pe faleza Cazinoului din Constanța, la amiază s-a circulat umăr la umăr.
După o noapte grea, mulţi au simţit nevoia să iasă la plimbare. Apoi, s-au așezat desigur, din nou, la masă.
„Dimineață am plecat ultimii și astăzi am venit printre primii și continuăm” spun câțiva petrecăreți.
Cu şampanie, doar e sărbătoare. Dar ca să nu îi ia somnul repede cei mai mulți s-au dres cu ciorbă.
Mihaela Clima, reprezentantul unui hotel din Eforie Nord: „S-au servit ciorbe de gâscă, de burtă.”
„Puțină mâncare, nici prea multă că deja am început să luăm proporții”, spun alți meseni.
Asta nu înseamnă că nu au fost pline cherhanalele. Cine nu și-a rezervat din timp o masă, nu a mai găsit loc.
Reporter: V-ați fi gândit că pe 1 ianuarie veți sta pe terasă pe malul mării?
Client: „Da, așa am planificat. A fost surpriză”
Reporter: Ce ați comandat?
Client: „Păi un borş de pește, niște guvid.”
Alexandru Muntean, reprezentantul unui restaurant pescăresc: „Am deschis și terasele exterioare ca în full sezon, foarte aglomerat, lumea a sunat din timp, alții au sunat și azi, însă i-am refuzat pentru că avem full.”
Anca Chiriță, bucătar: „Astăzi s-a făcut o cantitate mult mai mare decât de obicei, ciorbă de perișoare 50 de litri, ciorbă de pește 60-70 de litri, la fel şi storceag, care s-a dat foarte bine.”
La amiază, şi faleza Cazinoului din Constanța a fost arhiplină.
„Am venit să vedem Cazinoul și ne bucurăm de priveliștea superbă. Este foarte cald și ne bucurăm de prima zi din ianuarie.”
(...)
„Nu se putea după o masă copioasă și vremea așa de bună nu se putea să ratăm” spuneau cei ieșiți la plimbare
Pe litoral, petrecerile continuă.