Revelion alături de rude și prieteni. Gazdele și-au pus la bătaie sufrageria, invitații au venit cu bucate. S-a jucat și hora
Tradiţional, la români rămâne tot Revelionul de acasă cu familia și prietenii. Cum gazdele şi-au pus la bătaie sufrageria, invitații au primit în cele mai multe cazuri sarcina să aducă şi ei câte ceva de mâncare.
În unele situații, bucătăriile au devenit ring de dans. Însă acolo unde locuinţa a fost prea mică participanţii au renunţat la periniță.
Așa a început Revelionul în casa familei Târgoveţ din Bistrița, unde s-au înghesuit peste 20 de prieteni. Pentru cina festivă fiecare gospodină a adus câte ceva, „piftie, salta de beuf, cozonac, toate bunătățile.”
Iar de friptură s-au ocupat băieții, care înainte de miezul nopții s-au strâns în jurul focului cu un pahar în mână.
„La mulți ani, la mulți ani! cele bune să ne sune, cele rele să se spele!”, au strigat ei.
În interior, atmosfera ca de club a fost creată cu ajutorul unor lumini colorate - instalate special pentru eveniment. Bucătăria a fost ring de dans, dar toată lumea a fost nevoită să își lase pantofii la intrare, aşa ca hora s-a jucat în ciorapi.
Intrarea în 2025 a fost făcută fără artificii. Dar paharele au fost pline
De Revelion a fost plină și casa Roxanei și a lui Robert din Vaslui. Musafirii au început să sosească înainte de miezul nopții.
Și aici ospeții au venit cu o parte din mâncare de acasă. De pildă, de la unii musafiri, gazda a primit salata de boeuf. La masă, printre sarmale și carnați, s-au discutat și lucruri serioase. Gazdele au nuntă în vara.
Pentru că în acest caz masa pe care au fost întinse bucatele a ocupat toată sufrageria, nu a mai fost loc de dans.