Cele mai frumoase pisici pot fi admirate weekendul acesta în București. După doi ani de pauză, Salonul Felin și-a redeschis porțile, spre fericirea stăpânilor, dar și a privitorilor.

Toate pisicile sunt jurizate, iar cele mai frumoase vor ajunge pe podium. Ca să nu se simtă mai prejos, există o zonă și pentru pisicile fără pedigree, care pot fi adoptate.

Wiskey și Shark sunt tată și fiu, iar la începutul expoziției atmosfera a fost un pic tensionată între ei, dar s-au împăcat, până la urmă.

Florentina Nicolae: Noi suntem un pic mai timid, e prima oară când participăm, tatăl a mai fost. Am înțeles că a fost și campion internațional, cu cealaltă familie, până să îl achiziționam.

La Salonul Felin participă în total peste 150 de pisici din toate colțurile lumii, iar pentru unele, cușca a părut neîncăpătoare. Au fost și feline care s-au relaxat și s-au lăsat admirate de publicul larg. Leo este una dintre ele.

Elena Stan:I-am făcut baie, ceea ce n-a fost foarte plăcut și nici dureros. Pieptănat, curățat unghii, curățat urechi, blănița lui este foarte fină. 11 kilograme, cât un copilaș. Cam așa, l-am adus cu un căruț, altfel n-aș fi putut să îl car.

Și nu a fost nici pe departe cel mai voinic pisic.

Mihaela:La procedura de duș nu avem noi oamenii câte au ei. Foarte multe creme, degresante, șampoane, balsam, iar creme, dacă puneți mâna pe el o să vedeți, este catifea. Nu fac un calcul privind aceste investiții, pentru că le fac cu sufletul, e ca un copil, nu pot să mă gândesc la un copil cât mă costă pe lună.

Pisicile au fost admirate de toți iubitorii de animale, iar cei mai fericiți să le vadă au fost copiii.

Fetiță:Îmi plac pisicile și mi se par drăguțe. Le fac la toate poze, să nu uit de ele.

Toate felinele sunt urmărite atent de un juriu profesionist, iar cele mai frumoase pisici se vor întrece pentru un loc pe podium.

Adrian Dragota, președintele Federației Feline Române:Contează să corespundă cât mai mult standardului, pentru că standardul are câte un punctaj pentru fiecare parte a corpului. Totodată, participă la concurs și pisicile de casă care sunt arbitrate pentru modul lor frumos de a se prezenta.

La eveniment a fost organizată și o zonă de adopții pentru cei care vor să aibă acasă un companion valoros, indiferent de rasă, culoare, tors sau mieunat.