Mesajul oficial al autorităților către ieșeni: ”Nu mai aruncați televizoare în Bahlui!”

Ultima actualizare: 07-05-2022 09:53
deseuri
Getty

Administratorii apelor îi roagă pe ieșeni să nu mai arunce televizoare și scaune de birou în râul Bahlui, printr-un mesaj care anunță prelungirea Campaniei ”Curățăm România”.  

”Nu mai aruncaţi televizoare şi scaune de birou în cursurile de apă!”, este mesajul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, care anunţă prelungirea, până pe 31 mai, a Campaniei „Curăţăm România”, scrie Ziarul de Iași.

42 de tone de deşeuri au fost strânse de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemele de Gospodările a Apelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, de la demararea campaniei, la începutul lunii aprilie.

În afară de televizoare şi scaune de birou, angajaţii administraţiei bazinale şi voluntarii au mai “pescuit” din cursurile de apă din zona Moldovei cauciucuri, peturi şi resturi menajere.

Amenzile pentru depozitarea deșeurilor în albia sau pe marginea apelor ajung și la 80.000 de lei

Numai la Iaşi au fost colectate din cursurile de apă peste 36 de tone de deşeuri.

Pentru depozitarea deşeurilor de orice fel în albia sau pe malurile cursurilor de apă, pe baraje şi diguri sau în zone de protecţie ale acestora, persoanele fizice pot fi sancţionate cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, iar persoanele juridice sau unităţile administrativ teritoriale cu sume cuprinse între 75.000 lei şi 80.000 lei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO