Cea mai strictă școală. Profesorii le interzic elevilor să vorbească în pauze


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 20 Iulie 2018 13:43
Categorie: Stiri Diverse
Scoala Albany

O școală din sudul Marii Britanii impune reguli extrem stricte elevilor, relatează Daily Mail.

Potrivit Daily Mail, elevii trebuie să păstreze liniștea în pauze și să se alinieze când merg la cursuri. Măsurile au fost adoptate de școala Albany din Hornchurch pentru a îmbunătăți comportamentul elevilor. Regulile au intrat în vigoare în iunie și se aplică si la locul de joacă odată ce pauza se termină, iar elevii se îndreaptă spre clase.

Profesorii, care le-au mulțumit copiilor pentru respectarea regulilor, au spus că au remarcat îmbunătățiri semnificative ale comportamentului. În 2015, școala a fost catalogată de către Ofsted, instituția care supraveghează învățământul, ca fiind una dintre cele ce necesită îmbunătățiri.

Câteva luni mai târziu, în septembrie 2016, Val Masson, care a lucrat 11 ani ca profesor la o școală din Havering, a devenit director. El este cel care a decis să recurgă la metode didactice stricte și declară că în urma lor, numărul elevilor cu un comportament inadecvat a scăzut semnificativ numai într-o lună.

Conform regulilor, elevii din clasele a șaptea, a opta și a noua sunt obligați să se aseze în curtea școlii, în rând, de trei ori pe zi – înainte de scoală, după pauza de dimineață și după pauza de masă. Apoi, profesorii le mulțumesc pentru partcipare.

Elevii din clasa a 10-a, care învaţă pentru examenele GCSE, trebuie, începând cu luna septembrie, să rămână la școală o oră în plus, timp de 4 zile pe săptămână pentru a studia fără să comunice.

,,Sunt mai multe motive pentru care am facut asta. Ne-am dorit un mediu academic calm demn de o instituție de prestigiu. Al doilea motiv ar fi acela că noi credem în egalitatea pentru toți, iar al treilea ar fi că liniștea creează o relație mutală de respect între elevi și personal. Nu sunt de accord cu ridicarea vocii la copii, iar profesorii fac asta doar dacă este prea mult zgomot.”, a afirmat directoarea școlii Val Masson.
Chiar și unii elevi susțin că regulile au îmbunătățit atmosfera din cadrul școlii. , Au schimbat total școala, au facut-o mult mai calmă.”, spune Ronnie Brooks, unul dintre elevi.
Această opinie este împărtășită și de alți elevi de diferite vârste care cred că noile reguli au creat un mediu plăcut, favorabil învățăturii.

Geoff Barton, Secretarul General al Asociației Liderilor Școlilor și Colegiilor este și el de acord cu schimbările de la școala Albany. ,, Scurtele perioade de tăcere pot încuraja reflecția și calmul la o vârstă care este de obicei zgomotoasă și frenetică.”

Totuși, de cealaltă parte, părinții nu sunt de acord și susțin că școala are mai multe de făcut.
Una dintre mamele elevilor, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a declarat pentru Daily Mail, că școala a eșuat în eliminarea comportamentului nepotrivit. De asemenea, aceasta susține că părerea îi este împărtășită și de ceilalți părinți.

Mai mult de atât, potrivit declarațiilor femeii, fiica ei a fost de mai multe ori victima bullying-ului, iar conducerea nu a luat nicio măsură.

,, Trebuie să aștept ca fiica mea să fie bătută sau înjunghiată pentru a mă lua în seamă? Sunt atâtea cazuri de suicid și omor în rândurile copiilor. Școala aceata este o glumă în opinia mea. Au oferit o ședință de meditație între fiica mea, cea care a hărțuit-o și un polițist, apoi mi-au trimis un email în care spuneau că polițistul nu mai poate ajunge pentru că Trump e în Londra”, a afirmat mama fetei hărțuite.

De asemena, declarațiile femeii au fost susținute de un elev care a declarat că regulile nu dau roade. ,,Studenții au primit multe sancțiuni, mai ales pentru vorbitul pe coridoare. Pentru asta, ei primesc jumătate de oră de detenție după scoală, în aceeași zi. Am observat că după 3 săptămâni camera era plină cu aproximativ 50 de studenți din clasele 7-10. Dacă nu mergi la detenție, a doua zi vei fi izolat. La început, profesorii nu le-au spus despre asta, iar ca rezultat, mai mulți elevi au fost izolați.”

Sursa: Daily Mail

Tinerii care n-au luat BAC-ul, dar s-au grăbit să ia ajutorul de șomaj. Ce salarii cer
Unde își pot lăsa părinții copiii vara. Bonele și-au mărit tariful
14.000 de elevi din ţară, înscriși la școala de vară. Cum funcționează și cât costă
VIDEO PROTVPLUS.RO