Ce se întâmplă dacă strănuți sau tușești pe Everest. Descoperirea făcută de oamenii de știință
Oamenii care urcă pe muntele Everest lasă multe în urma lor, inclusiv plastic și, ocazional și în mod tragic, o moștenire microbiană care poate dura secole, potrivit unui nou studiu.
Pantele Everestului sunt pline de microorganisme adaptate pentru a rezista condițiilor dure de pe cel mai înalt vârf al Pământului. În trecut, a fost imposibil să se identifice vreunul care provenea de la oameni în eșantioanele colectate la altitudini atât de mari, dar acum cercetătorii au găsit câteva la 7.900 de metri deasupra nivelului mării, scrie IFL Science, citată de Spot Media.
„Există o semnătură umană înghețată în microbiomul de pe Everest, chiar și la această altitudine”, a declarat Steve Schmidt, autorul principal al studiului, într-un comunicat.
„Dacă cineva și-a suflat nasul sau a tușit, astfel de lucruri pot fi găsite apoi”, a mai spus autorul
Atunci când strănutăm sau tușim, nu facem decât să împrăștiem germeni microscopici, care se așează pe tot ce este în jurul nostru. Dacă acele împrejurimi se întâmplă să fie Everestul, zăpada și gheața ajung să îi conserve. Însă oamenii de știință nu se așteptau să descopere că acești microbi, care sunt obișnuiți cu căldura corpului uman, să fie în viață, hibernând în solul înghețat.
Mai multe detalii despre descoperirea oamenilor de știință, în articolul făcut de jurnaliștii Spot Media.