Ce a pățit un bărbat care a înghițit sodă caustică, încercând să trateze o migrenă

26-06-2018 22:18


Pastila

Un bărbat de 65 de ani din Elveția a ajuns la spital, după ce a înghițit 3,5 grame de sodă caustică, ca să scape de o migrenă, crezând că este paracetamol.

Din cauza unei migrene puternice, omul a căutat niște paracetamol în bucătărie și nu a mai citit cu atenție pe ambalaj. După ce a înghițit înălbitorul, a început să simtă o arsură puternică în gât și a început să tușească puternic. Imediat a plecat la spital și le-a spus medicilor că are dificultăți să înghită, iar în șase ore și-a pierdut vocea, scrie Newsweek.

Potrivit medicilor, hidroxidul de sodiu i-a afectat zona în care se află corzile vocale. Din această cauză, omul a fost internat în spital săptămâni bune, la terapie intensivă.

„Mă simțeam amețit, simțeam o durere puternică în gât și nu mai puteam vorbi. Îmi amintesc că aveam nevoie să merg la baie, dar nu mi s-a dat voie, spunându-mi-se că nu mai este timp. Din acest punct, nu îmi mai amintesc nimic până în momentul în care am ieșit din comă, câteva săptămâni mai târziu”, a spus bărbatul.

În Statele Unite, de exemplu, în fiecare an în jur de 5.000 de persoane ajung la spital, din cauza unor substanțe caustice, ingerate din greșeală sau în mod voit. Din cauza proprietăților sale, hidroxidul de sodiu este folosit la săpunuri și detergenți.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO