Schema prin care o rețea de interlopi a falsificat actele de înmatriculare a peste 2.800 de mașini din Ilfov și Dâmbovița
O reţea de interlopi din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa a reuşit să falsifice actele de înmatriculare a peste 2800 de maşini, spun anchetatorii. Aceste autoturisme au reprezentat 10% din totalul celor înmatriculate într-un an în Ilfov.
Liderul grupării este cercetat pentru 11.480 de fapte penale, printre care fals intelectual şi fals în înscrisuri.
Anchetatorii au început să lucreze la acest caz ce pare incredibil din 2018. Poliţistii de la Serviciul Rutier Ilfov au oprit atunci în trafic un bărbat de 59 de ani, care circula cu un permis de conducere fals, emis, chipurile, în Spania.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În aceași perioadă poliţiştii din Dâmboviţa au oprit într-un control de rutină un şofer care circula cu o maşină furată şi acte de înmatriculare false.
Anchetatorii au conectat cele două cazuri, au mers pe fir şi l-au găsit pe liderul grupării: un bărbat cunoscut în lumea interlopă sub numele de Mustafa. Acesta îşi racola clienţii în service-ul său auto aflat într-un complex comercial de pe Centura Capitalei.
Ajungeau la el clienți care cumpăraseră din străinătate mașini fără acte de provenienţă. Mustafa încheia un contract fictiv de vânzare cumpărare între el şi o firmă din Germania. Înmatricula maşina pe numele lui, apoi o vindea clientului care i-o adusese fără acte.
Când vorbea la telefon cu clienţii, acesta le spunea că sunt gata "piesele", făcând de fapt referire la actele false. Astfel, capul grupării ar fi ajuns să înmatriculeze peste 2800 de maşini. Pentru fiecare client, acesta percepea câte 100 de euro, prejudiciul ridicându-se, estimează oamenii legii, la 280 de mii de euro.
În total, șeful grupării este acuzat de 11.500 de fapte penale. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şapte suspecţi, printre ei şi un idivid care falsifica permise de conducere, denumite în limbajul codificat "abecedare".
Investigaţiile sunt continuate de Serviciul Rutier Ilfov, IPJ Dâmboviţa şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Buftea.