Campingul pe litoral, o alternativă tot mai căutată de turiști. Stațiunea cu cele mai multe unități de cazare în natură
Cât mai aproape de natură, să audă valurile și să simtă briza - iată ce caută turiștii care aleg campingul pentru șederea la mare.
Așa se face că numărul acestor unități s-a triplat în ultimii trei ani. Inventivi, cei care le administrează au venit și cu soluții originale de cazare - autobuze transformate, corturi tip iglu sau containere special amenajate.
La doar un minut de mers pe jos de plaja Eforie Sud, găsim un camping „pe roți". Cinci autobuze vechi au devenit căsuțe de vacanță. Un vehicul e bucătărie de vară, iar altul, de epocă, a fost transformat în jacuzzi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Autobuzul este complet utilat și mobilat cu tot ce este necesar pentru o familie cu un copil. Aici este bucătăria, trecem prin living-ul cu canapea extensibilă, acolo este toaleta, iar în spate este dormitorul matrimonial.
Iulian Tudor, administrator: „Locația a fost anul trecut deschisă și absolut toți turiștii care au fost cazați anul trecut și-au făcut rezervare și pentru anul acesta."
În Mamaia Sat, 26 de corturi iglu oferă, pe lângă confort, multă verdeață și spațiu de joacă pentru copii.
Femeie: „Este pe plajă, este mult mai comod și mult mai frumos. Este și restaurant și avem tot ce ne trebuie aici, sincer."
Andreea Zechiu, manager: „Vin de la bloc și nu vor să meargă tot la blocuri, sunt foarte mulțumiți că este foarte aproape de plajă."
La câteva sute de metri, găsim căsuțe construite din containere care pot găzdui până la patru persoane. În tariful de 350 de lei pe noapte este inclus și micul dejun, servit în aer liber.
Raluca Butac, manager: „Pot vedea marea chiar din patul lor, ajung foarte repede la ea. Facilități de cinci stele: baie proprie, este un pat dublu în fiecare cameră, dar putem adăuga pat single sau pătuț pentru copil."
Ne mutăm acum pe apă. Locul de cazare este de fapt un camper amplasat pe un ponton plutitor. De aici putem vedea tot ce mișcă în portul Tomis.
Ambarcațiunea clasificată la trei stele este ideală pentru cupluri. Se închiriază cu 1.000 de lei pe noapte, iar oaspeții sunt așteptați cu vin spumant, fructe și excursii cu gondola. Iar cea mai bună parte este terasa amenajată cu două șezlonguri.
73 de unități clasificate drept camping sunt răsfirate pe întreg litoralul românesc. Cele mai multe sunt în Vama Veche și Mangalia. În Eforie s-au amenajat 9, iar în Mamaia Sat și Năvodari - 8. Cel mai nou spațiu va fi inaugurat săptămâna viitoare pe faleza 23 August.
Campinguri pe litoral
Vama Veche - 27
Mangalia - 13
Eforie - 9
Năvodari - 8
Costinești - 7
Corbu și Vadu - 5
Constanța - 3
23 August - 1