Câini aduși ilegal din România în Marea Britanie pentru fi vânduţi în timpul izolării: „Sunt ținuți în condiții groaznice”

Dată publicare: 08-07-2020 12:37
Dată actualizare: 08-07-2020 12:53


caini

O asociație de protecție a animalelor din Marea Britanie a salvat zeci de câini care erau vânduți ilegal în timpul măsurilor de izolare, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Mai mulți câini au fost salvați dintr-o dubă, unde erau acoperiți de combustibil, transmite Mirror.

Asociația a îndemnat oamenii să fie conștienți că există multe riscuri în momentul în care vor să-și cumpere un câine prin intermediul internetului. De asemenea, cererea pentru câini a crescut în timpul pandemiei și au fost salvați zeci de pui de contrabandă, care ar fi trebuit să ajungă la diverși cumpărători necunoscuți din Marea Britanie.

În ultima perioadă, zeci de câini au fost salvați din mâinile contrabandiștilor. Animalele ar fi aduse ilegal din România, în ciuda restricțiilor impuse în Marea Britanie.

„Este descurajator faptul că noi continuăm să vedem că animalele sunt aduse ilegal în țară, adesea în condiții groaznice, pentru a obține profituri uriașe. Deși suntem în plină pandemie, acești vânzători vor continua să folosească toate trucurile pentru a-i înșela pe iubitorii de câini”, a transmis un medic veterinar.

Sursa: Bianca Chirila

Tags: caini, contrabanda,


VIDEO PROTVPLUS.RO