Brânza de burduf românească a primit stea de aur la o competiție din Bruxelles. Este echivalentul unui Oscar în gastronomie
Un sortiment de brânză de burduf produs în Transilvania a obținut o stea de aur în cadrul competiției internaționale Great Taste, de la Bruxelles.
Este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul - format din experți internaționali - s-a arătat extrem de încântat de gust. Dealtfel, țara noastră s-a remarcat și la alte competitii prestigioase în lume de unde, uleiul, carnea de pui, apa minerală și salamurile au venit încarcate de medalii.
„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” - Sunt cuvintele cu care juriul de la Bruxelles descrie brânza de burduf pregatită într-o fermă din județul Brașov. "Great Taste" este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi, iar cei 500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc, au decis să îi acorde o stea de aur. Este a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.
George Cățean, proprietar fermă: În 2015 am fost recunoscuți cu o stea Michelin din partea Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles, în 2019 din partea Internațional Teaste Award Italia o medalie de bronz, iar anul ăsta a venit aproape un Oscar pentru brânza de burduf.
Un cocoșel de pădure crescut lent, doar cu cereale și fără antibiotice, a făcut furori în Franța. 70 de experți internationali de la "Monde Selection" au decis să îi acorde medalie de aur puiului coquelet din Bacău.
Daniel Bitere, director de marketing: Este crescut în ferme de mici densități și de mici dimensiuni, lângă pădurile de la Brad. Este hrănit cu cereale din care minimum 70 la sută porumb. Asta îi conferă un plus de gust și sănătate.
Presat la rece într-o mică fabrică din judetul Cluj, acest ulei de floarea soarelui a fermecat juriul Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles. 70 de bucătari, somelieri și nutriționiști consacrati au dat note în functie de aspect, gust și senzația provocată papilelor gustative. Cu toții au decis că uleiul produs din prima recoltă bio, merită distincția supremă - trei stele.
Paraschiva Popa, director de producție: Se face degustare în orb, adica experții fără să știe eticheta și uleiul de unde provine. Gustul nostru le-a plăcut și am primit cele 3 stele. Satisfacția noastră e mai mare pentru că a fost procesat din semințe de floarea soarelui care au fost obținute din recoltă proprie.
Produsele premiate au avantajul că pot pune pe eticheta ambalajului distincția internațională primită.
Reporteri: Electra Ghiza, Ana Maria Barbu, Teodora Suciu