Bătaie pentru borșul de pește, pe litoral. Turiștii s-au înghesuit pentru o ciorbă. „Avem 450 de litri, 900 de porții”
Cei care au vrut să se bucure de briza mării au făcut plimbări, au citit o carte pe plajă, au ridicat zmee și au luat prânzul la cherhana.
Peștele proaspăt a sfârâit pe plitele încinse, pentru vizitatorii pofticioși. Vremea a fost mohorâtă pe litoral, iar turiștii au stat pe malul mării, la terase sau la cherhana. De Dunăre sau de Marea Neagră, peștele a fost cel mai cerut.
Mihai Costache, bucătar: „Suntem foarte aglomerați, ceea ce ne bucură. Avem scrumbie, zargan, calcan, crap, pălămidă. Scrumbia merge foarte bine, este și perioada ei".
În unele locuri, borșul de pește s-a terminat în mai puțin de două ore.
Otilia Rapotan, bucătar: „Avem cam 450 de litri de ciorbă și mai avem puțin. Se va termina în curând. Am făcut borș de sturion fără oase pentru pretențioși și perișoare de pește pentru copii. Aproape 900 de porții".
După prânz, pe litoral a ieșit și soarele. În Vama Veche turiștii și-au făcut noi amintiri digitale.
Tinere: „Ne place foarte mult atmosfera de aici, ni se pare un loc minunat. Cumva am vrut să bifăm și asta înainte de 1 Mai, cum de 1 Mai nu putem și am zis „hai, e ultima vacanță înainte de BAC, înainte de chin”.
Unii au citit o carte, alții au ridicat zmee, ajutați de vântul care nu a contenit să bată.
Bărbat: „Mai puțină plajă, mai mult cu zmeu”.
Pentru cei care rămân pe litoral, luni se anunță soare și 21 de grade Celsius.