Bărbat de 70 de ani din Vaslui, arestat pentru că și-a bătut copiii cu biciul. Unul dintre ei are 8 ani

Ultima actualizare: 11-10-2021 09:49

Doi frați din Vaslui, de 12, respectiv opt ani, și-au implorat profesorii să-i salveze de tatăl alcoolic și violent.

Copiii n-au mai putut răbda bătăile după ce au fost loviți cu biciul peste picioare. Individul, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat.

Grozăvia a ieșit la iveală la sfârșitul săptămânii trecute. Fata de 12 ani le-a spus dascălilor că nu se mai duce acasă, pentru că și ea și fratele ei sunt loviți și înjurați de tată. Când se îmbăta, bărbatul devenea agresiv, îi ținea flămânzi și îi alunga de acasă.

Vecină: ”Stăteau noaptea fugari pe drum. Dormeau pe lângă gard, ea, în special. Era ceasul 1 noaptea și răcnea fata în fundul grădini. Ziceam că sunt porci mistreți. Copil de 11 ani să stai fugar în fundul grădinii. Am avut probleme cu poliția cu el. A ieșit în drum și mi-a dat în cap, aici."

De bătăi nu scăpa nici mama lor, în vârstă de 49 de ani.

Mama copiilor: ”În fiecare zi numai bea, ne insulta, ne făcea în tot felul, pe fată, pe mine. O bătea, dar o bătea tare cu biciul pe fată, o bătea degeaba, că să țină cu el, nu cu mine.”

Reporter: ”Ați avut grijă de copii?”

Mama copiilor: ”Da. Eu îi spălam, cum să nu am grijă de ei. Eu luam mâncare.”

Vecinii spun că și femeia are o parte din vină, pentru că nu se ocupă de copii așa cum se cuvine. De multe ori ei le-ar fi dat mâncare celor mici.

Vecină: ”Nu e de acum, e demult treaba asta. E vorba de ani de zile. Dormeau prin spatele casei, într-un mâl, ca un fel de beci. O chestie cu paturi și haine groase puse. Iarna. Era zăpadă, așa. Stăteau acolo în mâl. Să aibă ce mânca, săracii, pentru că atunci când mâncau nu se mai săturau."

Au fost anunțate autoritățile, iar copiii au fost duși de angajații de la Protecția Copilului Vaslui într-un centru.

Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DPC Vaslui: ”În momentul securizării, ambii prezentau cicatrici și excoriații."

Mama lor spune că vrea să-i ia înapoi acasă.

Mama copiilor: ”Vreau să îmi iau copiii înapoi, că am condiții. Eu vreau să îi am lângă mine, nu îi las.”

Agresorul a fost reținut de polițiști.

Bogdan Gheorghiță, IPJ Vaslui: ”A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile."

Cei doi frați vor ajunge, cel mai probabil, în grija unui asistent maternal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO