Barba este la modă şi, odată cu ea, şi bărbieritul la frizer: ”E o întoarcere în timp”
Barbă este la modă şi, odată cu ea, şi bărbieritul la frizer a revenit în trend. Se deschid tot mai multe saloane dedicate domnilor, iar unele seamănă cu adevărate pub-uri sau sunt, în acelaşi timp, şi cafenele.
Conceptul a prins şi clienţii le trec pragul şi de două, trei ori într-o săptămâna.
Decorul aminteşte mai degrabă de un pub, iar discuţiile sunt relaxate, ca între prieteni. Clienţii socializează, dar nu... online, cu ochii în telefon.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Şi, între timp, mâinile frizerului nu stau o clipă. Daniel are experienţă în branşă. Timp de 13 ani a lucrat ca frizer în Irlanda, iar de 4 ani s-a întors la Cluj Napoca, unde are acum afacerea lui.
Daniel Manolescu, proprietar frizerie: "Am adus barberingul aici pentru că frizeria clasică a existat. Să poţi să te şi bărbiereşti şi să îţi şi aranjez barba, dar să ai şi o tunsoare impecabilă. În partea asta a noastră, est-europeană, era chestia aia bărbieritul zilnic, să fii fresh, acum omul îşi exprimă libertatea să arate cum vrea."
Briciul - folosit pe vremuri în frizerii - este din nou la modă.
Alex provine dintr-o familie de frizeri, aşa că a dus tradiţia mai departe. Dar îmbină utilul cu... relaxarea. Salonul sau este, în acelaşi timp şi cafenea. Aşadar, până să ajungă în fatza oglinzii, clienţii studiază meniul şi dau comanda.
ALEX Gollner, proprietar frizerie: ”Bunicul meu a fost frizer şi tatăl meu mai are două frizerii. Investiţia se ridică la câteva zeci de mii de euro."
Şi Dragoş deţine două saloane dedicate domnilor.
Dragoş Negru, proprietar frizerie: "E o întoarcere în timp, îi readucem spre o tradiţie de shaving, de bărbierit, de tuns, pentru bărbaţi."
Pentru că nu găsea însă frizeri care să lucreze cu briciul, Dragoş şi-a instruit el angajaţii.
Marian Codrea, frizer: "Până îţi intri în ritmul ăsta, cu briciul e panică aia la început să nu tai pe nimeni, dar după te obişnuieşti".
"După o zi încărcată de muncă de stres de oboseală, aici e locul unde te improsptatezi."
O tunsoare şi un bărbierit cu briciul costă între 50 şi 75 de lei.