Culoarea anului, ”greenery”, folosită și de producătorii de mobilă. Exponatele de la târg

14-09-2017 19:16


Verde este culoarea anului nu numai în modă, ci şi în materie de design interior. Nu orice verde însă, ci o nuanţă care se regăseşte în natură şi pe care specialiştii au denumit-o "greenery".

Este potrivită, spun ei, atât pentru canapele, fotolii, cât şi pentru obiecte de mobilier sau accesorii, dar mai ales în combinaţie cu alte elemente naturale, precum lemnul. Sute astfel de obiecte sunt expuse la cel mai mare târg de mobilă, deschis în Capitală.

Specialiştii în design interior de la târgul de mobilă de la Romexpo ne propun anul acesta să aducem natura în case. Cum? Prin culoarea "greenery", o nuanţă luminoasă de verde - iarba.

Aşadar la modă este şi mobilierul din lemn masiv. Mulţi producători fac piese unicat, dar preţurile sunt pe măsură. O masă care combină lemnul cu sticla costă 600 de euro.

Un producător din Maramureş spune însă că lemnul este din ce în ce mai greu de găsit, iar preţurile cresc de la an la an. Aşa că propune un material biodegradabil care poate fi folosit pentru structura scaunelor, fotoliilor sau canapelelor.

În tendinţe sunt şi obiectele hand made inspirate din natură. De exemplu, gresia pictată manual sau aceste lavoare din argila.

Iar în ceea ce priveşte mobilierul de grădină, cea mai nouă invenţie este un grătar ce nu formează o crustă arsă pe carne sau legume, ca unul clasic, dar care costă aproximativ două mii de euro.

Expozanţii promit reduceri şi preţurile speciale la târgul de mobilă de la Romexpo, deschis până duminică. Un bilet de intrare costă 10 lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO