Avram Iancu vrea să doboare un record mondial pe Lacul Balaton pentru a aniversa 45 de ani de la primul 10 al Nadiei Comăneci

Ultima actualizare: 24-05-2021 09:32

Un sportiv din Valea Jiului, de profesie bibliotecar, se pregăteşte vara aceasta pentru a stabili un nou record mondial.

 

Bărbatul vrea să traverseze de două ori, înot, Lacul Balaton din Ungaria, chiar în perioada în care se vor împlini 45 de ani de când Nadia Comăneci a obţinut primul 10 din istoria gimnasticii.

Sportivul a făcut primul atrenament de anul acesta pe lacul Cinciş, din Hunedoara.

Avram Iancu: ”Dedic recordul mondial Nadiei Comăneci, la 45 de ani de când s-a întâmplat cel mai mare 10 din istoria gimnasticii mondiale. Întâmplare face că și eu am împlinit 45 de ani. Hai trăiască România!".

Mă bucur pentru recordul pe care un alt român îl va atinge", a fost mesajul transmis de marea noastră sportivă, Nadia Comăneci.

La mijlocul lunii iulie, Avram Iancu şi-a propus să meargă în Ungaria pentru a traversa de două ori, fără oprire, Lacul Balaton.

Până acum, în ultimele luni, inclusiv în cele de iarnă, sportivul s-a antrenat pe un lac mai mic, din spatele casei sale din Petroşani, iar acum s-a decis să îşi încarce bateriile dând mai multe ture în Lacul Cinciş.

 

Trebuie să înoate 3 zile și 3 nopți în Lacul Balaton 

 

Avram Iancu: Apa e foarte rece, dar e foarte bine, a fost un antrenament excelent.
Reporter: O mică parte din ce te așteaptă pe Balaton.
Avram Iancu: Așa este, dar pas cu pas se realizează drumurile lungi".

Recordul de traversare a lacului Balaton este de 67 de ore şi 16 minute. Bărbatul şi-a propus să înoate fără oprire şi să parcurgă 150 de kilometri.

Vă mulțumesc prieteni, trăiască România!".

Florin Panainte, susţinător: ”Am venit special pentru Avram Iancu, alergasem 58 de km, am venit special de la 25 km ca să iau cartea lui, o semnătură, îl apreciez foarte mult".

"O înotat și pe Dunăre, aici e floare la ureche. E ușor pentru el, e ca un pește în acvariul lui, nu are nicio problemă și va stabili mai multe recorduri decât astea și a stabilit deja".

Avram Iancu: ”Mă bucur că sunt atâția români alături de mine și își doresc să stabilim împreună ceva frumos".

La antrenamentul făcut duminică, sportivul a parcurs 10 kilometri sub privirile atente ale familiei, dar şi ale sponsorului său.

Aurelia Vizitiu, soacra sportivului: ”Sunt soacra lui și mă mândresc cu ginerele meu și sunt foarte bucuroasa pentru el că a câștigat de atâtea ori și cred că va câștiga și anul acesta".

Flavia Iancu, fiica cea mare a sportivului: ”Evident că avem emoții, dar noi avem încredere în el. Sperăm că totul o să fie bine".

Alina State, reprezentant sponsor: Avram Iancu, un român adevărat.
Reporter: Aveți în credere în el până la capăt?
Alin State: Da, fără nicio emoție".

Avram Iancu se va atrena din ce în ce mai mult în următoarele săptămâni, pentru a putea rezista timp de 3 zile şi 3 nopţi pe Lacul Balaton.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO