Disney a confirmat continuarea seriei Avatar cu Avatar 3, care ar urma să fie prezentat în 2024, potrivit boxofficepro.com.

James Cameron, regizorul și unul dintre producătorii filmului, a declarat că acțiunea din Avatar 2 va avea loc la câțiva ani după evenimentele din primul Avatar.

Având în vedere că primul film Avatar a fost lansat în 2009, fanii nu se mai așteptau la o continuare, iar data lansării noul film i-a luat prin surprindere.

Într-un interviu cu Arnold Schwarzenegger, James Cameron a explicat că din cauza pandemiei lansarea lui Avatar 2 a fost amânată de opt ori.

„Filmările pentru Avatar 2 s-au încheiat, iar pentru Avatar 3 sunt 95% complete”

Cameron a mai declarat că Avatar 3 va fi lansat în decembrie 2024, potrivit filmnow.ro.

Primul film Avatar avut premiera în 2009 și a înregistrat un success enorm, încasările brute din ziua lansării au fost de 27.000.000 dolari iar în primul weekend de la lansare în Statele Unite ale Americii și Canada s-a ajuns la suma de 77.025.481 de dolari.

Regizorul peliculei, James Cameron, a explicat că acţiunea filmului se petrece la o distanţă de zece ani de la povestea din primul film Avatar, lansat în 2009, şi surprinde viaţa celor doi protagonişti, Jake şi Neytiri şi a copiilor lor.

Primul Avatar a revoluționat tehnologia filmele 3D, iar aşteptările sunt extrem de mari pentru cea de a două peliculă a seriei, având în vedere că se zvoneşte că ar putea fi cel mai scump film din istorie.

În total, Avatar a avut încasări globale de peste 2,7 miliarde de dolari, dintre care aproape 750 de milioane de dolari doar pe piața din SUA. Bugetul estimativ al filmului a fost de 237 de milioane de dolari. 

În momentul de față Avatar continuă să ocupe prima poziție în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile fiind urmat de Avengers: Endgame și de Titanic.