Ambasadoarea SUA în România a mers cu trenul la Suceava: ”Sunt impresionată de Bucovina”. Ce spune despre experiența CFR FOTO

Kathleen Kavalec
Facebook/ US Embassy Bucharest

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a mers cu trenul până la Suceava și s-a arătat impresionată de Bucovina, unde a stat două zile. Oficialul american a vizitat școli și muzee și s-a întâlnit inclusiv cu reprezentanți ucraineni.

Ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, a mers cu trenul de la București până la Suceava și spune că a ajuns astfel mai repede cu o oră decât ceilalți membri ai delegației sale, care au ales să se deplaseze cu mașinile, se arată într-o postare a Ambasadei SUA.

Ambasadoarea americană s-a arătat impresionată de Bucovina, unde a stat două zile, timp în care a vizitat cele mai importante destinații turistice și s-a întâlnit cu mai multe oficialități locale, dar și cu reprezentanți ai autorităților ucrainene vecine, din Cernăuți.

Conform ambasadei, ”Kathleen Kavalec a călătorit la Suceava și Siret în perioada 13-15 martie, în prima sa vizită oficială în regiunea Bucovinei, unde s-a axat pe cooperarea economică, educație și probleme umanitare. La Suceava, a inaugurat expoziția ambasadei "Noi, poporul" și s-a întâlnit cu lideri locali, profesori, studenți, ONG-uri și refugiați ucraineni. De asemenea, a vizitat Cetatea Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, și noul Muzeu de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, pentru a afla mai multe despre istoria și cultura bogată a regiunii”.

Diplomatul american a remarcat în privința călătoriei cu trenul cu totul altceva față de ce obișnuiesc românii să experimenteze atunci când folosesc serviciile CFR. Astfel, în cazul ambasadoarei, trenul până la Suceava a ajuns mai repede decât era programat.

Citește și
politie letonia
Rușii din Letonia care merg să voteze la ambasadă vor fi controlați de poliție. Motivul pentru care vor fi expulzați
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Ambasadoarea Kavalec și-a început călătoria la Gara de Nord din București, unde, împreună cu mai mulți colegi, s-au urcat în tren pentru o călătorie de șase ore. La Suceava a remarcat că trenul a ajuns cu câteva minute mai devreme decât era programat, iar călătoria a fost cu o oră mai scurtă decât a colegilor care au călătorit cu mașina!”.

Le-a citit elevilor și s-a arătat ”foarte impresionată” de cunoștințele lor

La Suceava, printre întâlnirile cu oficialitățile, ambasadoarea s-a arătat ”foarte impresionată” de cunoștințele în limbi străine ale elevilor de școală gimnazială.

La Suceava, doamna ambasador Kavalec și invitații săi au înfruntat ploaia pentru a inaugura expoziția de fotografie în aer liber "Noi, poporul" pe esplanada Casei de Cultură Suceava. Expoziția sărbătorește 25 de ani de parteneriat strategic între SUA și România, subliniind modul în care poporul american și cel român colaborează în domeniul securității, economiei și culturii. Expoziția este deschisă vizitatorilor până în 10 aprilie 2024 și intrarea este gratuită! Vă încurajăm să vizitați expoziția și să vă faceți un selfie cât timp sunteți acolo.

Ambasadoarea Kavalec și echipa sa s-au întâlnit cu primarul Ioan Lungu și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, pentru a transmite mulțumirile SUA pentru sprijinul acordat în regiune refugiaților ucraineni și pentru a discuta despre oportunitățile de investiții în zonă. Doamna ambasador Kavalec a fost încântată să afle planurile de înfrățire în 2024 între orașele Suceava și Lansing, Michigan. De asemenea, ambasadoarea a vizitat ONG-urile Organizatia Institutul Bucovina, SensiBlu și UNHCR România pentru a afla mai multe despre modul în care războiul îngrozitor al Rusiei împotriva Ucrainei a afectat familiile ucrainene. Ea a profitat de ocazie pentru a mulțumi personalului UNHCR și voluntarilor din comunitate pentru empatia și înțelegerea de care au dat dovadă față de refugiații ucraineni.

Educația și schimburile culturale au fost domenii importante de interes în timpul vizitei ambasadoarei Kavalec. La Universitatea "Ștefan cel Mare", ambasadoarea s-a întâlnit cu rectorul Mihai Dimian, pentru a discuta despre Programul Fulbright (https://fulbright.ro/) și alte schimburi educaționale, iar apoi a vorbit despre relațiile dintre SUA și România cu un grup de studenți. La Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera, unde Ambasada SUA găzduiește un „raft american" cu o colecție de cărți americane, ea a citit pentru un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Suceava. Ambasadoarea a fost foarte impresionată de excelentele lor cunoștințe de limbi străine! De asemenea, a vizitat școala din satul local din Berchișești pentru a vedea cum s-a dezvoltat școala în ultimii ani și pentru a vedea cum predă la clasa a doua un profesor care participă la programul Teach for Romania. De asemenea, ambasadoarea Kavalec s-a întâlnit cu primarul din Berchișești, Violeta Zenovia Țăran”.

Ambasadoarea SUA, impresionată de Bucovina

Diplomatul american s-a întâlnit și cu guvernatorul din Cernăuți, iar la finalul vizitei a spus că este impresionată de Bucovina.

Doamna ambasador Kavalec a fost și în punctul de trecere a frontierei de la Siret, pentru a vedea cum a fost afectat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. S-a alăturat președintelui Consiliului Județean Flutur pentru o întâlnire cu guvernatorul din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, pentru a discuta despre modul în care România și Ucraina cooperează pentru a atenua impactul războiului asupra regiunii Bucovina. În timpul întâlnirii, ambasadoarea și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România Ucrainei și a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina.

La finalul vizitei sale, doamna ambasador Kathleen Kavalec a declarat: „Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi, în special ale tinerei generații. Este minunat să văd cum fondurile UE au fost folosite pentru a îmbunătăți infrastructura și a dezvolta turismul. La nivel uman, pe lângă ospitalitatea caldă de care m-am bucurat aici, sunt impresionată și inspirată de modul în care bucovinenii s-au mobilizat pentru a-și ajuta vecinii într-un moment critic. Sunt sigur că acest lucru va contribui la întărirea legăturilor dintre România și Ucraina, care vor fi esențiale atunci când va veni momentul să ajutăm la reconstrucția Ucrainei. În calitate de partener strategic al României, Ambasada SUA așteaptă cu nerăbdare să aprofundeze legăturile economice, culturale și educaționale ale SUA cu această frumoasă regiune”.

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Citește și...
Iulia Navalnaia, aplaudată când a mers la Ambasada Rusiei la Berlin să voteze. A făcut un apel la susținătorii săi
Iulia Navalnaia, aplaudată când a mers la Ambasada Rusiei la Berlin să voteze. A făcut un apel la susținătorii săi

Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, s-a prezentat duminică la ambasada Rusiei la Berlin pentru a vota în alegerile prezidenţiale din ţara sa şi a participa la protestul "Amiază împotriva lui Putin".

Rușii din Letonia care merg să voteze la ambasadă vor fi controlați de poliție. Motivul pentru care vor fi expulzați
Rușii din Letonia care merg să voteze la ambasadă vor fi controlați de poliție. Motivul pentru care vor fi expulzați

Şeful poliţiei letone a avertizat luni că cetăţenii ruşi care vor merge să voteze pentru alegerile prezidenţiale la ambasada Rusiei din Riga între 15 şi 17 martie vor fi supuşi verificărilor permiselor de şedere şi vor fi expulzaţi dacă este necesar.

 

Imagine rară cu Nadia Comăneci, realizată pe 3 martie 1976, distribuită de Ambasada SUA în România
Imagine rară cu Nadia Comăneci, realizată pe 3 martie 1976, distribuită de Ambasada SUA în România

Ambasada SUA la București a postat duminică o fotografie cu Nadia Comăneci, realizată în urmă cu exact 48 de ani, la New York. Românca avea să câștige în acel an primul 10 din istoria gimnasticii.

 

Fotografia uluitoare postată de Ambasada SUA în România: ”Este puțin probabil să găsiți în altă parte a lumii”. Unde e făcută
Fotografia uluitoare postată de Ambasada SUA în România: ”Este puțin probabil să găsiți în altă parte a lumii”. Unde e făcută

Ambasada SUA la București a postat sâmbătă o fotografie realizată într-un parc național de fosile de pe continentul american, desprinsă parcă din altă lume.

 

Ce șanse avem să călătorim fără viză în SUA din 2025. Sfaturile consulului general american pentru români
Ce șanse avem să călătorim fără viză în SUA din 2025. Sfaturile consulului general american pentru români

Anul viitor, românii ar putea călători fără viză în Statele Unite. Asta, dacă procentul dosarelor respinse la ambasada americană va scădea de la aproximativ 8%, cât a fost în 2023, până la 3%.

Recomandări
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj

Acuzaţii de spionaj, zboruri private, ferme de troli, un precedent juridic periculos la adresa democraţiei şi umbra lui Traian Băsescu au marcat campania electorală pentru prezidenţiale.

Putin avertizează că Rusia va continua să testeze noua rachetă hipersonică Oreşnik în condiţii de luptă
Putin avertizează că Rusia va continua să testeze noua rachetă hipersonică Oreşnik în condiţii de luptă

Preşedintele Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia va continua să testeze noua rachetă hipersonică Oreşnik în condiţii de luptă şi că dispune deja de un stoc pregătit pentru utilizare.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.