37 de pasageri ai unei curse Air Canada s-au izbit de plafon în timpul unor turbulențe

Dată publicare: 12-07-2019 12:26
Dată actualizare: 12-07-2019 14:00


Călătorie infernală pentru 37 de pasageri ai unui zbor Air Canada, care au fost răniţi, după ce avionul a fost afectat de turbulenţe puternice.

 

Aeronava efectua o cursă între Vancouver şi Sidney, însă a fost nevoită să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Honolulu, Hawaii. Pasagerii au povestit, şocaţi, cum călătorii care nu aveau centura de siguranţă legată, s-au izbit de plafonul aeronavei.

Avionul, în care se aflau 269 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, zbura la aproape 11.000 de metri altitudine, la sud-vest de Honolulu, când a intrat într-o zonă cu turbulențe puternice.

Aeronava a fost zdruncinată violent, iar pilotul a cerut aterizarea de urgență pe aeroportul din Hawaii.

La sol, o echipă de medici i-a consultat imediat pe cei răniţi. De altfel toţi călătorii erau vizibil afectaţi de cele întâmplate!

Femeie: Nu aveam legată centura de siguranţă, copilul meu dormea pe mine şi am zburat până în plafon. M-am lovit la cap, la ochi, am dureri musculare la gât, am suferit zgârieturi pe faţă şi nişte vânătăi.

Bărbat: Nu dormeam când s-a întâmplat. E normal să fie turbulenţe, eram pregătit pentru asta, însă brusc, avionul a pierdut altitudine şi a luat-o într-o parte. Atunci, oamenii care nu aveau centurile fixate, au fost aruncaţi în plafon.

 

Femeie: O doamnă care stătea în faţa noastră, nu cred că purta centura, a lovit plafonul. Iar câteva însoţitoare de zbor au fost rănite. Mulţi pasageri aveau tăieturi la cap. Atunci când au venit medicii, pe ei iau dat jos primii şi apoi ne-au adus pe toţi aici.

Glen Mitchell, reprezentantul aeroportul din Honolulu: "Atunci când echipele au ajuns în aeronavă, au găsit 30 de răniţi, fiecare a fost evaluat. În final, au fost 37 de pasageri care au suferit răni, 30 au fost duşi la spital, 9 erau în stare mai gravă, iar 21 în stare stabilă.

Compania aeriană i-a cazat pe ceilalţi pasageri în Honolulu şi le va oferi variante pentru continuarea cursei. 

În avionul afectat de turbulențe s-au aflat și membrii formației Hurricane Fall. Aceștia au transmis un mesaj pe Facebook, anunțând că sunt bine. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO